Fed Cup 2019. Simona Halep câștigă primul meci

Simona Halep a făcut azi un meci excelent la Melbourne. Foto: Australian Open / Facebook

Semifinala Fed Cup 2019, dintre România și Franța, se dispută în acest weekend, la Rouen, în Franța. Căpitanul nejucător al echipei țării noastre, Florin Segărceanu, le-a convocat pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

În primul meci, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic în două seturi, 6-3, 6-1.

Următorul meci este între Caroline Garcia – Mihaela Buzărnescu, de la ora 17:00 și este transmis pe Digi Sport 1.

Mâine vor juca: Caroline Garcia – Simona Halep (14:00, Digi Sport 1), Kristina Mladenovic – Mihaela Buzărnescu (16:00, Digi Sport 1), Mladenovic / Garcia – Niculescu / Begu (18:00, Digi Sport 1).

„Este diferit terenul. Jucăm în sală şi mingea merge altfel. Terenul îmi place mult. Mie mi se pare asemănător cu cel de la Madrid. E o zgură un pic mai tare, dar multă zgură pe teren şi simţi mingea bine. Îmi place”, a spus Halep, înainte de începerea competiției.

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, le-a transmis un mesaj de susținere jucătoarelor noastre: „Nu există o onoare mai mare pentru un jucător de tenis să participe la Cupa Davis/Federației. Gândurile și urările mele de bine sunt cu Simo și echipa României în acest weekend în confruntarea cu Franța. Sper să vedem o finală Australia vs România spre sfârșitul anului!”

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.