Fed Cup 2019: Adversar infernal pentru România în Grupa Mondială

Echipa României, din care face parte și liderul mondial Simona Halep, va avea o misiune extrem de dificilă în primul meci al Grupei Mondiale a Fed Cup 2019, urmând să întâlnească, în deplasare, Cehia.

România și Cehia s-au întâlnit și în urmă cu doi ani, tot în sferturile de finală ale Fed Cup. Cehoaicele s-au impus cu 3-2 la Cluj Napoca, adjudecându-și victoria în meciul decisiv, de dublu.

Cehia dispune de una dintre cele mai puternice echipe de Fed Cup din lume. Petra Kvitova, Karolina Pliskova, Lucie Savarova, Barbora Strycova sau Katerina Siniakova sunt jucătoare de top, iar forța grupului este extraordinară în echipa Cehiei, care va disputa, în noiembrie, pe teren propriu, finala Fed Cup 2018, împotriva echipei Statelor Unite.

Fed Cup 2019: România n-a bătut niciodată Cehia

Cehia, care are 7 jucătoare în Top 100 WTA, a cucerit de zece ori trofeul Fed Cup, reușind cinci succese consecutive între 2011 și 2016.

De cealaltă parte, România are 6 sportive între primele 100 în clasamentul mondial. Tricolorele nu au învins niciodată Cehia în Fed Cup. Confruntarea din sferturile de finală ale Fed Cup 2019 va avea loc în 9 și 10 februarie.

Cele două țări s-au întâlnit de două ori în istoria Fed Cup, Cehia câștigând de fiecare dată: 2-1 în 1980, la Berlin, și 3-2 la Cluj, în 2016.

Iată și celelalte trei sferuturi de finală ale Fed Cup 2019, gazdele fiind primele:

  • Belgia – Franța
  • Germania – Belarus
  • SUA – Australia