FCSB, remiză importantă la Lisabona. Calificarea în grupele Ligii Campionilor se decide la București

FCSB rămâne în cursa pentru o calificare memorabilă în grupele celei mai importante competiții fotbalistice europene, după remiza fără goluri de la Lisabona, cu Sporting.

Meciul i-a provocat ”dureri de cap” antrenorului gazdelor, Jorge Jesus, care nu a reușit să desfacă apărarea stelistă, în ciuda unei posesii superioare. FCSB a evoluat inteligent, defensiva – care fusese bătută cel puțin o dată în fiecare meci în acest sezon, cu excepția partidei de la Timișoara – a rezistat, Teixeira a făcut din nou un meci excelent la mijloc, iar Alibec a arătat că mai are de lucrat la jocul de echipă.

Atacantul ”roș-albaștrilor” a irosit o bună oportunitate în finalul primei reprize, când l-a luat la țintă pe portarul lusitanilor, Rui Patricio, în loc să paseze în fața porții, unde așteptau Teixeira și Enache. Acesta din urmă avea să rateze și el o șansă cât roata carului în finalul partidei, când, dintr-o poziție optimă, a trimis pe lângă poartă.

Sporting Lisabona a atacat haotic, nereușind să își creeze foarte multe ocazii de gol, în ciuda unui pressing constant. FCSB a arătat că victoria clară de la Plzen, din runda precedentă, nu a fost o întâmplare, însă la București va trebui să atace mai mult.

Nicolae Dică, antrenorul vice-campioanei României, s-a arătat mulțumit de jocul echipei sale. ”Am reușit să ne ridicăm la nivelul portughezilor. Am făcut un meci bun, am jucat organizat în defensivă și am avut și multe șanse de a marca. Este păcat că nu am reușit. Avem șanse de calificare”, a spus tehnicianul ”roș-albaștrilor”.

”Alb-verzii” nu au primit gol pe teren propriu, astfel că o reușită pe Arena Națională
valorează dublu. Grupele Ligii Campionilor sunt aproape pentru oamenii lui Becali, o calificare însemnând peste 10 milioane de euro în plus la câștiguri pentru FCSB în acest sezon.

La București, săptămâna viitoare, nu va juca Mihai Pintilii, eliminat în finalul meciului de la Lisabona, însă va reveni Constantin Budescu, om cu inițiative creative în fața porții.