FCSB nu e Steaua. Proces important pierdut de Gigi Becali

Nicolae Ceaușescu, Steaua București și trofeul Cupei Campionilor Europeni, la București. Foto: Wikimedia Commons

CSA Steaua, echipa de fotbal reînființată de Ministerul Apărării, aflată acum în Liga a IV-a, a câștigat una dintre cele mai importante dispute pe care le are cu FCSB, clubul lui Gigi Becali. Judecătorii de la Tribunalul București au hotărât că palmaresul aparține Clubului Sportiv al Armatei din 1948 până în 2003.

Decizia nu este definitivă, iar Gigi Becali a anunțat deja că va ataca decizia la Curtea de Apel. „Doar pierdem 2 puncte la coeficientul UEFA! Le aveam pentru că aveam Cupa Campionilor în palmares. Dar nu mă deranjează. Asta e România! Pierde o echipă românească la coeficient. Cei de la CSA nici nu au ce să facă cu palmaresul. Dacă vor să promoveze şi fac societate pe acţiuni şi se asociază cu un privat, o să contest decizia.

Nu poate acea societate să preia palmaresul Stelei. Dacă eu nu am putut, acea societate de ce să poată? Dar nu mă mai enervez. Asta e ţara noastră şi trebuie s-o iubim”, a declarat Gigi Becali, pentru Gsp.ro.

Juristul CSA care s-a ocupat de procesele clubului Armatei cu Gigi Becali, Florin Talpan, a declarat că șansele de câștig pentru FCSB în apel sunt minime. De asemenea, acesta a mai spus și că se teme pentru postul său și că ar putea fi înlăturat din aceste procese.

”Dacă cei de la minister mă vor schimba, normal că se poate întâmpla ceva urât la apel. Aceste comisii de control sunt puse să mă sancţioneze. Eu am ajuns să mă judec cu direcţia juridică a ministerului. Vă daţi seama în ce situaţie sunt? În ce ţară trăim oare?”, a spus Talpan, la ProSport Live.

Ce a câștigat CSA Steaua? Echipa care acum se află într-o situație incertă, după ce a pierdut barajul de promovare în Liga a III-a, iar de la club și-au dat demisia Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan, are acum în palmares 21 de titluri de campioană a României, 22 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, a Cupei Campionilor Europeni din 1986, a Supercupei Europei din 1987.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.