FCSB, învinsă la scor de Sporting Lisabona. România nu stă nici anul acesta la masa bogaților din fotbal

Golul lui Junior Morais a fost singurul moment de bucurie al steliștilor în ”dubla” cu Sporting Lisabona. Foto: Viktoria Plzen / Facebook
Golul lui Junior Morais a fost singurul moment de bucurie al steliștilor în ”dubla” cu Sporting Lisabona. Foto: Viktoria Plzen / Facebook

FCSB a fost învinsă cu 5-1 pe Arena Națională de către portughezii de la Sporting Lisaona, în play-off-ul Ligii Campionilor, dar își va continua aventura europeană în grupele Ligii Europa.

Echipa lui Nicolae Dică nu a repetat evoluția bună din urmă cu o săptămână, când smulsese o remiză fără goluri la Lisabona, și s-a împiedicat la ultimul hop înaintea grupelor Ligii Campionilor.

Portughezii au deschis scorul prin Doumbia, după o eroare de marcaj la un aut banal, însă Junior Morais a egalat rapid, finalizând o acțiune la care au mai participat Constantin Budescu și Denis Alibec.

Rezultatul de la pauză le dădea speranțe celor aproape 50.000 de fani prezenți în tribunele Arenei Naționale, însă o altă eroare, de această dată a portarului Florin Niță, după o oră de joc, a însemnat începutul sfârșitului pentru FCSB.

Golul lui Acuna a fost completat de reușitele semnate de Martins, Dost și Battaglia, pentru un 5-1 categoric în favoarea ocupantei locului 3 în ediția trecută a primei ligi portugheze.

Sporting va aduna milioanele de euro oferite de UEFA pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, în timp ce FCSB se va mulțumi cu prezența în grupele Ligii Europa, unde banii sunt mai puțini, însă șansele de a aduna puncte sunt mai mari.

În grupele Ligii Campionilor s-au calificat, în acest sezon, și câteva echipe mici, cum ar fi Maribor, din Slovenia, sau Qarabag, prima echipă din Azerbaidjan care ajunge atât de departe în competiția fotbalistică de elită din Europa.

FCSB are șanse destul de bune să fie în prima urnă valorică la tragerea la sorți a grupelor Ligii Europa. Viitorul Constanța, învinsă cu 3-1 pe teren propriu în play-off-ul acestei competiții de Red Bull Salzburg, are doar șanse teoretice de calificare în grupe.

FCSB — Sporting Lisabona 1-5 (1-1)

Au marcat: Junior Morais (20), respectiv Seydou Doumbia (13), Marcos Acuna (60), Gelson Martins (64), Bas Dost (75), Rodrigo Battaglia (88).
București, Arena Națională: 49.214 spectatori
Liga Campionilor — play-off (retur)
În tur: 0-0