FCSB da, Viitorul ba! Ce adversari pot întâlni ”roș-albaștrii” în duelul pentru grupele Champions League

Golul lui Junior Morais a fost singurul moment de bucurie al steliștilor în ”dubla” cu Sporting Lisabona. Foto: Viktoria Plzen / Facebook
Golul lui Junior Morais a fost singurul moment de bucurie al steliștilor în ”dubla” cu Sporting Lisabona. Foto: Viktoria Plzen / Facebook

Viitorul Constanța s-a prăbușit în prelungirile duelului cu ciprioții de la APOEL Nicosia, în timp ce FCSB a făcut un meci extraordinar în Cehia, cu Viktoria Plzen.

După ce a câștigat cu 1-0 la Ovidiu, în urmă cu o săptămână, Viitorul a început bine și returul de la Nicosia, însă Florinel Coman a irosit câteva ocazii uriașe, nereușind să aducă atât de importantul gol în deplasare pentru trupa lui Gheorghe Hagi.

APOEL, o echipă cu vastă experiență în cupele europene, a punctat prin fundașul Carlao, după o fază fixă, egalând scorul la general. Campioana României a fost spulberată, însă, în prelungiri, primind trei goluri în prima repriză suplimentară.

Eșecul cu 0-4 este a doua corecție severă primită de constănțeni în cupele europene, după cea de la debut, anul trecut, 0-5 în Belgia, cu Gent.

Viitorul își va continua aventura europeană în play-off-ul Europa League.

FCSB, vicecampioana Ligii 1, a făcut un meci splendid la Plzen. Cu toate că nu convinsese în tur, când a fost condusă de două ori, dar a reușit să smulgă o remiză, 2-2, oamenii lui Nicolae Dică au jucat excelent în Cehia. Bălașa a stabilit scorul pauzei, cu o execuție de generic din lovitură liberă.

Viktoria Plzen a reușit să egaleze în partea secundă, însă excelentul Teixeira i-a readus pe români în avantaj. A urmat un gol frumos marcat de Tănase și un penalty transformat de Alibec. 4-1 pentru FCSB, care are șansa să revină în grupele Ligii Campionilor.

Va fi, însă, foarte greu. La tragerea la sorți, care va avea loc vineri, ”roș-albaștrii” au cinci adversari posibili dificili: Sevilla, Liverpool, Napoli, ȚSKA Moscova și Sporting Lisabona.