Coșmarul lui Becali. FCSB ar putea fi exclusă din cupele europene

Steliștii speră la o calificare în grupele Ligii Campionilor, unde nu au mai fost de patru sezoane. FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Steliștii speră la o calificare în grupele Ligii Campionilor, unde nu au mai fost de patru sezoane. FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Urmează încă un coșmar pentru FCSB. Juristul CSA Steaua, colonelul Florin Talpan, a mers la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a obține certificatul de grefă, după ce judecătorii au hotărât definitiv că marca „Steaua” aparține Armatei. Potrivit ziare.com, CSA Steaua va cere la UEFA să fie exclusă FCSB din cupele europene.

„Am luat certificatul de grefă cu hotărârea ICCJ şi pregătesc toate hotărârile pe care le avem pentru a notifica UEFA cu privire la aceasta situaţie. Nu mai trebuie să-i permitem lui FCSB să participe, să fie capi de serie, având în vedere toate aceste procese câştigate”, a spus Florin Talpan pentru Ziare.com la sediul ICCJ.

Săptămâna trecută, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au tranșat disputa legată de brandul „Steaua” în fotbal. Decizia, una definitivă, a fost luată în favoarea CSA Steaua București. Recursul intentat de Gigi Becali în privința măcii Steaua a fost respins, iar FCSB nu are dreptul să folosească numele și emblema.

Pe rol mai este un proces între cele două entități. Clubul Sportiv al Armatei i-a cerut lui Gigi Becali 37 de milioane de euro prejudiciu pentru folosirea fără acord a mărcii. Cazul ar putea avea o soluție săptămâna viitoare, pe 9 mai.

Disputa în justiție între FCSB și Armată a început în 2015, când clubul patronat de Becali a pierdut marca Steaua București. În vara anului 2017, CSA a reînființat secția de fotbal a clubului, care acum joacă în liga a IV-a.

CSA Steaua ar putea juca peste doi ani pe o arenă modernizată. Stadionul din Ghencea ar urma să fie demolat complet în următoarele luni și să fie construit de la zero până în 2020.

În jurul echipei Armatei s-au strâns și alte mari nume din istoria clubului. Victor Pițurcă a spus că atunci când CSA Steaua va ajunge în Liga I, ar putea avea un buget chiar și de 8 milioane de euro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.