Fata de 13 ani care a murit de COVID se dusese de dimineață „pe picioarele ei” la medicul de familie

copil medic
Foto: orzalag / pixabay.com

O fată de 13 ani, fără alte afecțiuni și nevaccinată, din Bacău, a murit din cauza COVID-19, la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Pacienta a făcut o formă fulminantă de pneumonie și a ajuns la Urgențe după ce, dimineață, se dusese „pe picioarele ei” la medicul de familie, relatează publicația locală „Ziarul de Bacău”.

Medicul Adina Lupu, directoarea medicală a SJU Bacău, a declarat pentru sursa citată că fata a ajuns la Urgențele secției de Pediatrie, fiind trimisă de medicul de familie. Când a ajuns la spital, ea avea o saturație a oxigenului în sânge de numai 60% și insuficiență respiratorie.

A fost internată imediat la secția ATI, fiind îngrijită de 2 doctori.

„Din păcate, după internare, supraviețuirea a fost de scurtă durată”, a mai spus medicul pentru „Ziarul de Bacău”.

Fetei i-au cedat pe rând toate organele, manifestând o formă fulminantă de pneumonie hemoragică.

„Este impresionant faptul că fetița nu avea nicio patologie, nu avea malformații congenitale și nicio afecțiune cronică”, a completat Lupu.

După vârsta de 12 ani, copiii pot fi vaccinați cu serul produs de compania Pfizer-BioNTech.

Potrivit celui mai recent bilanț, din totalul pacienților internați în România, 442 sunt minori. 404 dintre ei sunt internați în secții și 38 la terapie intensivă.

Foto: orzalag / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.