Faraon din Constanța, declarat mort: „Uite-l în mijlocul străzii!”

FOTO: Captură Digi24
FOTO: Captură Digi24

Un bărbat din județul Constanța a fost declarat mort la Arad. A fost chemat la primăria comunei constănțene Valu lui Traian, unde i s-a prezentat un document în care scrie că e decedat. „Păi cum să moară bre, uite-l în mijlocul străzii”, le-a declarat un vecin al lui Ion Faraon, reporterilor Digi24.

Bărbatul spune că ultima oară a fost la Arad în urmă cu 40 de ani. Această confuzie ar fi pornit de la faptul că un bărbat care l-ar fi cunoscut pe Ion Faraon din Constanța l-ar fi declarat decedat. Însă, în documentul decesului, numele de familie este trecut Faraoanu în loc de Faraon.

De o poveste asemănătoare a avut parte și un bărbat în vârstă de 63 de ani din Vaslui. Constantin Reliu a plecat în 1992 la muncă în Turcia, ultima dată vizitându-şi familia în anul 1999.

Din cauza neînţelegerilor din familie, el susţine că a rupt legătura cu rudele şi s-a stabilit în Turcia. În anul 2013, fiindcă nu mai primise nicio veste de la bărbat, soţia a solicitat în instanţă declararea decesului acestuia, ceea ce s-a întâmplat în anul 2016.

La începutul acestui an, Reliu a fost depistat de autorităţile din Turcia având documentele de şedere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar la sosirea în ţară a aflat că este declarat decedat.

Bărbatul spune că doreşte să se reîntoarcă în Turcia, unde pretinde că are o firmă, dar pentru a-şi redobândi identitatea, trebuie să se adreseze din nou instanţei.

În luna martie a pierdut procesul prin care contesta actul prin care a fost declarat mort. Motivul ar fi că a formulat prea târziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronunţarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsă ca inadmisibilă din punct de vedere procedural.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.