Fără triaj epidemiologic în școli: Să îl facă părinții!

Foto: Victoria_Borodinova / pixabay.com

Ministerul Sănătății a decis să renunțe la procedura prin care copiilor li s-ar lua temperatura și ar fi întrebați cum se simt, înainte de începerea orelor, relatează postul de televiziune Digi24.

Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că această procedura ar dura prea mult și ar provoca înghesuială la ușa școlii.

El a mai spus, în Comisia de Învățământ din Senat, că părinții sunt aceia care trebuie să verifice, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor.

„Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă, părintele să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul atunci când are febră sau prezintă simptome respiratorii – atunci copilul nu trebuie adus la școală. Este o măsură obligatorie”, a declarat Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

În urmă cu o săptămână Klaus Iohannis a anunțat că școala va începe pe 14 septembrie. Deocamdată, Guvernul încă nu a decis sub ce formă va începe școala: online, cu prezența fizică a elevilor la școală, sau într-un sistem de rotație, în care elevii vin pe rând la clase.

În ultimele săptămâni, România a înregistrat în mod constant peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus în fiecare zi. Pandemia nu dă semne de încetinire în țara noastră, iar numărul pacienților internați la terapie intensivă a atins ieri un record: 485.

Până ieri, 11 august, pe teritoriul României au fost confirmate 63.762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Foto: Victoria_Borodinova / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version