Fără selfie-uri pe trenuri. CFR a lansat o campanie de conștientizare

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

CFR Infrastructură a lansat online o campanie de conștientizare a pericolelor care pot apărea dacă nu sunt respectate indicatoarele din apropierea liniilor de cale ferată.

Atenționarea CFR vine după ce 15 oameni, cei mai mulți tineri, au murit în ultimii 5 ani, iar alții 41 s-au rănit în urma electrocutării pe calea ferată. Aceștia au avut de suferit după ce s-au urcat pe vagoane.

Săptămâna trecută, o tânără în vârstă de 20 de ani a murit electrocutată, după ce s-a urcat pe un tren în localitatea Chitila. Aceasta era studentă la arhitectură și se afla într-un grup de colegi de care s-a îndepărtat. Potrivit apropiaților, nu s-ar fi urcat pe tren pentru selfie, ci pentru a fotografia zona. Potrivit autorităților, s-a produs un arc electric, tânăra a căzut și a fost găsită decedată de echipajele SMURD.

Tot săptămâna trecută, un adolescent în vârstă de 16 ani, elev în clasa a zecea la Colegiul Tehnic din Buzău, a fost dus în stare gravă la spital, cu arsuri de gradul III pe 70% din suprafața corpului.Acesta s-a urcat pe un vagon dezafectat, pentru a-și face un selfie, moment în care s-a produs un arc electric care l-a aruncat de pe vagon. Acesta se afla împreună cu mai mulți prieteni.

De asemenea, anul trecut, în luna octombrie, doi tineri au fost implicați într-un caz asemănănător apropiere de gara din Focșani. Cei doi, în vârstă de 22 și 24 de ani, ambii din Focșani, s-au urcat pe un tren să-și facă fotografii. Unul dintre ei a murit și a rămas blocat sus pe vagoane, în timp ce al doilea a reușit să sară și a suferit arsuri minore la mâini.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.