Fără pantaloni în metrou, și la București. Ce riscă participanții la eveniment

Cei care se vor urca duminică în metroul bucureștean doar în lenjerie intimă, participând la evenimentul „No Pants Subway Ride – Fără pantaloni în metrou” vor fi amendați.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Metrorex care au declarat pentru adevărul.ro că nu au autorizat organizarea evenimentului „Fără pantaloni în metrou” şi au luat legătura cu Poliţia.

Evenimentul „Fără pantaloni în metrou” este unul global, iar anul acesta ar urma să aibă loc, pentru prima dată, și la București. Ținut an de an, prima oară a avut loc în 2002, în New York, la inițiativa „Improv Everywhere”.

Anul acesta, „Fără pantaloni la metrou” este plănuit să se desfăşoare duminică, de la ora 15.00,  în 60 de orașe din lume, precum New York, Amsterdam, Barcelona, Berlin, Boston, Brisbane, Copenhaga, Helsinki, Lisabona, Londra, Los Angeles, Madrid, Miami, Montreal, Paris, Praga, Riga, Roma, San Francisco, Stockholm, Sydney, Toronto, Vancouver şi Washington DC.

La București, „Fără pantaloni la metrou” ar urma să aibă loc pentru prima dată, călătorii cu metroul fiind invitați să circule doar în lenjerie intimă.

„În esență, Improv Everywhere este despre distracție. Credem cu tărie în ‘distracția organizată’. Activitățile noastre sunt o sursă de entertainment pentru participanți, pentru cei care se întâmplă să fie acolo și să ne vada live și pentru cei care ne urmăresc video-urile. E o reală satisfacție pentru noi când venim cu o idee și o facem să prindă viață. Prin ceea ce se întâmplă, sperăm că aducem senzații tari în locuri care în mod obișnuit sunt lipsite de așa ceva și le oferim oamenilor o experiență unică și o grozavă poveste de spus. Ieșim să demonstram că o farsă nu trebuie să implice umilință sau jenă, ci că pur și simplu scopul ei este să facă pe cineva să râdă, să zâmbească sau să se oprească să observe pentru câteva momente lumea din jur”, se arată pe pagina de Facebook a Fără pantaloni în metrou.

În ceea ce privește condițiile de participare, cei care vor să ia parte la eveniment trebuie să fie dispuși să-și dea pantalonii jos, să mențină o atitudine indiferentă despre asta și să aibă bilet de metrou valid.

Doritorii se vor întâlni la ieșirea de metrou de la Hanul lui Manuc, din zona Piața Unirii, urmând să se organizeze pe loc.

Participanții sunt sfătuiți să poarte haine normale de iarnă și să aducă cu ei un rucsac pentru a-și pune pantalonii pe durata călătoriei cu metroul.

“Participanții o să își scoata pantalonii în stația de metrou, înainte să se suie în garnitura de metrou, nu înainte de a intra în stația de metrou, afară în frig. Planul pentru ruta și modul în care ne organizăm va fi anunțat la locul de întâlnire”, se arată pe pagina de Facebook a „Fără pantaloni în metrou”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.