Fără abonament TV. Ce posturi prinzi cu o antenă satelit modernă și cât costă investiția

Prețurile operatorilor din România nu sunt mari, însă cei care nu vor să plătească deloc pentru servicii de televiziune au varianta posturilor recepționate prin satelit.

Potrivit capital.ro, canalele libere la retransmisie (FTA, free-to-air) pot fi recepţionate cu o simplă antenă de satelit pentru recepţie care este îndreptată către oricare dintre sateliţii din spaţiu. SES Astra are nu mai puţin de 50 de sateliţi geostaţionari.

Cea mai simplă metodă de te conecta la sateliţi este utilizarea unui motor HH, care are un preţ de 200 lei. Antena satelit are un preţ de circa 75 lei, un LNB (amplificator şi convertor) costă 25 lei, iar un receiver DVB-S2, 200 de lei.

Acesta nu mai este necesar dacă televizorul include un tuner DVB-S2. Mai este nevoie de cablu coaxial şi conectori. Motorul HH va roti automat antena pe satelitul selectat din telecomanda receptorului.

Posturi românești și străine disponibile

Cele mai multe canale free to air sunt la poziția 19,2 grade est. Cei care procedează astfel pot urmări o mulțime de canale (peste 100), dintre care 58 sunt HD, 5 sunt Ultra HD sau 4K.

Printre aceste canale se numără: Das Erste HD, Pro Sieben, ORf, Sat1, RTL, ZDF, Eurosport 1 Germany, BBC World News, KIKA, Fashion 4K, Euronews, Al Jazeera, Bloomberg, CNBC Europe, canalele grupului Sky. Printre canalele românești libere la transmisie se numără: Pro TV Internaţional, TVR Internaţional, Realitatea TV, Etno TV, Taraf TV, Favorit TV, Nasul TV.

Dacă acest articol vi s-a părut util și vă doriți să citiți și alte astfel de ghiduri, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.