Familia bogată aflată în spatele atentatelor din Sri Lanka

atentat terorist sri lanka
Unul dintre teroriști a fost surprins de o cameră de supraveghere în timp ce se îndrepta spre biserica Sfântul Sebastian. Foto: Captură YouTube

Doi frați dintr-o familie bogată din Sri Lanka s-au numărat printre teroriștii care au omorât 359 de oameni în această țară în duminica Paștelui catolic, relatează agenția de presă Reuters.

În vârstă de 33 de ani, Inshaf Ibrahim era proprietarul unei fabrici de cupru din Sri Lanka. El este cel care a detonat un dispozitiv exploziv în sala hotelului de lux Shangri-La, unde turiștii luau micul dejun.

Fratele mai mic al lui Inshaf, pe nume Ilham Ibrahim, a detonat o altă bombă ce l-a ucis atât pe el, cât și pe soția sa și pe cei 3 copii ai lor.

Tatăl celor doi frați, Mohamed Ibrahim, a fost arestat de poliție. Bărbatul, care este un om de afaceri bogat ce face comerț cu mirodenii, avea 6 fii și 3 fiice.

„Era cunoscut în zonă deoarece îi ajuta pe săraci cu mâncare și cu bani. E de neconceput că fiii lui au putut face așa ceva”, a declarat pentru Reuters Fathima Fazla, o femeie care trăiește în capitala Colombo, aproape de locuința familiei Ibrahim.

Ilham Ibrahim, de 31 de ani, își exprima fără să se ascundă ideile extremiste și a participat la întâlnirile unui grup local islamist suspectat de organizarea atacurilor.

Pe de altă parte, Statul Islamic a anunțat că este responsabil de atacurile coordonate desfășurate în 3 biserici și în 4 hoteluri.

Fratele lui Ilham, antreprenorul Inshaf, era mai moderat în discursul public, și era cunoscut pentru donațiile generoase oferite angajaților săi, dar și localnicilor săraci. Inshaf era căsătorit cu fiica unui bijutier bogat.

„Era un om bun, nu ca alți șefi. Eram fericit să lucrez pentru el. Acum nu mai e. Ce am să fac?”, a declarat pentru Reuters și Sarowar, un muncitor din Bangladesh care a lucrat la fabrica de cupru a lui Inshaf.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.