Falsul medic Matteo Politi a fost condamnat la închisoare

Matteo Politi
Matteo Politi

Magistrații Curții de Apel București au decis condamnarea falsului chirurg Matteo Politi la 3 ani și 10 luni de închisoare. Decizia este definitivă.

Curtea de Apel a decis să respingă ca nefondat apelul lui Matteo Politi împotriva decizie de condamnare pe care a primit-o la Judecătoria Sectorului 1 București în noiembrie, anul trecut.

Politi a fost acuzat de înșelăciune și infracțiuni legate de fals, dar nu și pentru exercitarea fără drept a profesiei de medic, pentru că în acest caz faptele s-au prescris.

Acesta a mai fost obligat de instanță să achite părților civile daune morale și materiale în valoare de aproape 30.000 de lei și peste 11.000 de euro.

Anchetatorii mai afirmau că, în intervalul 03.09.2018 — 04.09.2018, acesta a indus in eroare două persoane vătămate, medici – prin aceea că ”s-a prezentat ca fiind numitul M.M (n.r. – Matthew Mode)” şi că „le-a prezentat ca adevărat faptul mincinos că în scurt timp, anume până in data de 17.09.2018, va fi proprietarul unei clinici, cu sediul în Bucureşti, deşi cunoştea că nu exista posibilitatea reală de a achiziţiona clinica în acel termen, neavând resursele financiare în acest scop – şi le-a determinat astfel să încheie un contract de prestări servicii cu o societate comercială, al cărei administrator era, încasând suma de 13.896 lei, reprezentând chiria pentru trei luni de utilizare a unui cabinet din cadrul clinicii, cei doi medici neputând beneficia de spaţiul în cauză, întrucât nu li s-a permis accesul de către adevăratul proprietar”.

De asemenea, Politi mai era acuzat că a determinat funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti să întreprindă demersurile necesare în vederea obţinerii dreptului de liberă practică, înmânându-le acte care atestau în mod fals calitatea sa de medic şi specializarea de chirurg plastician-estetician – să întocmească cu intenţie un certificat de înregistrare din data de 23.03.2018, prin care se certifică faptul că este înregistrat în evidenţele de personal ale D.S.P.M.B. cu un număr de cod parafă, deşi acesta nu avea calitatea de medic şi, pe cale de consecinţă, nu îndeplinea nici condiţiile de liberă practică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.