Fake news a făcut victime în România. 100 de oameni aproape au înghețat pe Bucegi

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Jandarmii și salvamontiștii din Prahova și Dâmbovița au fost alertați că 100 de turiști au fost blocați de viscol în Bucegi, potrivit Digi24.

Un bărbat în vârstă de 72 de ani a ajuns la spital, pentru că nu s-a putut ține pe picioare, din cauza epuizării. Pe traseul Babele-Peștera zăpada proaspătă avea jumătate de metru.

Potrivit salvatorilor, turiștii urcaseră pe platoul Sfinxului, pentru a vedea ceea ce ei cred că este piramida energetică din Bucegi. Mulți erau îmbrăcați cu haine subțiri și fără bocanci.

Spre seară, șase turiști au vrut să urce din nou spre Sfinx. Jandarmii au încercat să-i oprească, însă nu au reușit. Aceștia s-au întors în jurul orei 23:00.

Potrivit site-urilor care promovează teorii paranormale și fake news, în fiecare an, pe 28 noiembrie, la Sfinx, razele soarelui formează, la apus, o piramidă energetică.

În afară de viscol, în munții Bucegi ar exista și o „Gură de Rai”. Ezoteriștii spun că este văzută ca „un mediu benefic, cu caracter sacru, situat între cer şi pământ, de obicei pe un picior de munte şi care se deschide într-o pajişte înaltă. Pe o pantă cu o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat, organismul pur şi simplu nu oboseşte, iar funcţiile fizico-chimice se revigorează brusc”.

Evident, specialiştii preferă pentru moment să nu dezvăluie localizarea exactă a „gurii de rai”, însă au constatat că aici „se manifestă o anomalie magnetică atipică, cu efecte benefice uluitoare asupra organismului uman”.

https://greatnews.ro/va-amintiti-de-pozele-cu-uriasi/

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.