Facturi umflate. O asociaţie de proprietari a câştigat procesul cu regia de termoficare

regia de termoficare
Asociația de proprietari din Drobeta Turnu Severin a câștigat procesul cu regia de termoficare. Foto: Wikimedia Commons

O asociaţie de proprietari din Turnu Severin a câştigat primul proces cu regia de termoficare. Este prima dată când o asociaţie de proprietari demonstrează că facturile emise, în cazul acesta în octombrie 2013, au fost umflate. Deşi proprietarii au stat cu caloriferele închise în luna respectivă, factura s-a ridicat la 8.500 de lei.

Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dat câştig de cauză asociaţiei, aşa că a dispus anularea parţială a facturii de 8.500 de lei. Hotărârea nu este însă definitivă.

Totul a pornit în noiembrie 2013, când a venit factura la căldură pentru luna anterioară, relatează digi24.ro. Oamenii au rămas surprinşi când au văzut cât au de plată, având în vedere că o parte dintre ei sunt pensionari cu venituri foarte mici, care nu au dat drumul la căldură în apartamente.

Chiar şi aşa, oamenii s-au trezit cu facturi la căldură de 230 – 250 de lei. În aceste condiţii, asociaţia de proprietari a contestat în instanţă factura emisă de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare.

Hotărârea emisă de Judecătoria Drobeta Turnu Severin creează un precedent care ar putea ajuta şi celelalte asociaţii de proprietari să-şi găsească dreptatea în instanţă. Regia de termoficare respectivă deţine monopolul în Turnu Severin.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.