Facebook pregătește, până la urmă, un buton „Dislike”. Iată cum va funcționa

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Rețeaua socială Facebook va implementa o funcție „dislike”.  Această opțiune a fost tot mai cerută în ultimii ani, de mai mulți utilizatori, însă reprezentanții Facebook au evitat să o introducă. De altfel, nici acum nu e un „dislike”, un opus al butonului „like”, în adevăratul sens al cuvântului, au ținut să transmită reprezentanții Facebook.

Noul buton, care va purta numele „Downvote”, va fi pe aceași linie cu „Like” și celelalte reacții, însă doar pentru comentarii. Prin această opțiune utilizatorii își pot exprima dezacordul cu o anumită afirmație. Cu acest buton, utilizatorii pot raporta mai ușor la Facebook un comentariu.

Prin această facilitate, Facebook vrea ca utilizatorii să se implice mai mult și să ajute la eliminarea comentariilor nepotrivite. Însă sunt și foarte multe critici. Noul buton ar putea reprezenta o modalitate de cenzură, iar rețeaua socială ar putea crea un regim opresiv.

Raportări abuzive sunt pe Facebook și acum, iar noul buton ar putea crește numărul acestora. De exemplu, în timpul protestelor din România îndreptate împotriva coaliției de guvernare PSD-ALDE, mai multe conturi de Facebook ale unor activiști civici au fost suspendate în urma raportărilor celor care împărtășesc alte opinii politice. De asemenea, ieri, tot pe baza mai multor raportări, pagina de Facebook a televiziunii Antena 3 a fost suspendată temporar.

De ce nu vrea Facebook „Dislike” la postări

Facebook evită să implementeze un buton „Dislike” la postările principale din mai multe motive. Unul dintre cele mai importante este faptul că ar putea fi un instrument folosit de cei care fac cyberbullying. Mai exact, un număr mare de „dislike-uri” la o fotografie sau o postare ar putea avea un impact psihic devastator pentru cineva mai sensibil.

De asemenea, atunci când a prezentat butoanele cu reacții, Mark Zuckerberg a spus că nu vrea să implementeze un buton „dislike” pentru că nu vrea să transforme Facebook „într-un forum în care oamenii să voteze pro sau contra la ceea ce postează alții”.

Șeful Facebook spunea atunci că mai mulți utilizatori i-ar fi cerut butoane prin care să-și exprime „empatia” cu anumite evenimente triste, precum decese, care nu sunt chiar potrivite cu butonul „like”.

FOTO: geralt/Pixabay.com

1 COMENTARIU

  1. Normal ca nu este bun . Cu acest buton toți oportuniștii si postașii profesioniști plătiți de interesați vor încerca sa oprească toate comentariile si postările care nu convin anumitor grupuri si persoane .Au la dispoziție destule emocioane si desene ca sa ași exprime acordul sau dezacordul si chiar sa raporteze anumite postări .Si asa se duce o campanie susținuta de oportuniști in încercarea de a reprima dreptul la libera exprimare care deranjaza pe cei incriminați si criticați . Acest buton va da apa la moara unora care au musca pe căciula ca sa încerce sa stopeze criticile la adresa lor mai ales persoanelor publice certate cu legea si conduita social-morala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.