Facebook ar putea schimba parola cu recunoașterea facială

FOTO: Gerd Altmann/Pixabay.com
FOTO: Gerd Altmann/Pixabay.com

Cea mai mare rețea socială din lume, Facebook, lucrează la o aplicație de identificare biometrică. Deocamdată, potrivit PCmag.com, Facebook vrea să introducă recunoașterea facială ca o securizare suplimentară, pe lângă parolă, precum și pentru recuperarea unor conturi. Cu timpul, acest mod de acces ar putea fi opțional în locul parolei clasice.

Noile sisteme de securizare pătrund încetul cu încetul și în România, inclusiv în ceea ce privește accesul în clădiri. Potrivit Economica.net, compania Werk Property Group, care dezvoltă proiectul de birouri Vox Technology Park din Timișoara, aduce în premieră în România un sistem de acces prin scanarea amprentelor sau recunoașterea facială.

Între timp, deși aplicații de securizare prin recunoașterea facială nu au avut timp să devină foarte populare, cercetătorii lucrează deja la alte metode. O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Buffalo a pus la punct o nouă metodă biometrică de autentificare.

Noul sistem este capabil să înlocuiasca clasica parolă cu recunoașterea bătăilor inimii unei persoane. Sistemul folosește un radar Doppler, care este capabil să scaneze permanent dimensiunile inimii utilizatorii și ritmul cardiac.

Deocamdată, cercetătorii trebuie să lucreze și la sistemul de recunoaștere, pentru că este mult prea mare pentru a putea fi folosit în gadgeturi de dimensiuni mai mici, precum smartphone-urile.

Cercetătorii spun că sistemul poate recunoaște „amprenta” cardiacă a unei persoane de la o distață de aproximativ 30 de metri.

Noul smartphone iPhone X are o funcție Face ID care este exclusivă pe smartphone-uri. Smartphone-ul lansat de Apple are o funcție suplimentară integrată în aplicația Face ID. Mai exact, anumite mesaje personale sunt deschise doar după ce smartphone-ul, prin aplicația Face ID, recunoaște fața.

FOTO: Gerd Altmann/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.