Fabricile de țigări din România ar putea fi închise temporar

Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care sunt modificate condițiile pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe. Luni s-a dat votul pe articole și urmează să se dea și votul final.

Potrivit Profit.ro, o urmare imediată a acestei legi va fi închiderea pentru cel puțin 15 zile a fabricilor producătoare de tutun. Mai exact, după intrarea în vigoare a legii, companiilor din industria tutunului le este interzisă producerea de pachete de țigări sub forma actuală, dar le este permisă vânzare până la epuizare stocurilor.

Prin urmare, potrivit unor surse din piață citate de jurnaliștii de la Profit.ro, în intervalul dintre data intrării în vigoare a legii și cea a publicării normelor tehnice, companiile își înceta producția sau vor face pachetele după cum înțeleg ele conținutul legii.

Această lege este o adoptare a unei directive europene din 2014, care ar fi trebuit să fie făcută încă de pe 20 mai anul acesta. Proiectul de lege adoptat conține noile dimensiuni ale avertismentelor și pictogramelor de pe pachete, precum și conținutul acestora.

Reglementările se vor extinde în viitorul apropiat și asupra țigărilor electronice. De exemplu, concentrația maximă de nicotină va trebui să fie de maxim 20 mg/ml, cartușul de unică folosință trebuie să fie de maxim 2 ml, iar volumul maxim al recipientelor de reîncărcare să fie de 10 ml.

De asemenea, Comisia Europeană urmează să facă și un raport ce se referă la potențialul risc pe care l-ar putea avea pentru sănătate țigările electronice.

Principalele măsuri cuprinse în Directiva UE din anul 2014:

Vă invităm să faceți parte din comunitatea noastră de cititori

Recomandările GreatNews:

Călătorie în ținutul din centrul României. Cum s-a colorat pata albă de pe harta țării

„Mica Europă” dintr-un sat-bijuterie al României. Locul superb unde s-au mutat zeci de străini

 


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version