Dedeman vrea să cumpere o fostă fabrică de hârtie din România

angajări dedeman 2019 joburi la dedeman recrutare angajări la dedeman angajări dedeman locuri de muncă dedeman angajări locuri de muncă dedeman joburi locuri de muncă la dedeman joburi dedeman
Magazin Dedeman. Foto: dedeman.ro

Compania Dedeman vrea să cumpere fosta fabrică de hârtie Letea din Bacău, iar în viitor ar putea construi în locul ei un stadion, relatează „Ziarul de Bacău”.

Frații Pavăl au depus o ofertă pentru achiziționarea activelor imobiliare ale fabricii, iar aceasta a fost acceptată de lichidatorul Sierra Quadrant.

“În ședința de vineri a fost acceptată oferta depusă de compania Dedeman pentru activele imobiliare ale fabricii. Urmează procedura de supraofertare. Este un teren avantajos, deoarece este într-o zonă industrială, unde se pot obține autorizații ușor”, a declarat pentru „Ziarul de Bacău” Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

Fabrica de hârtie Letea din Bacău, cunoscută și drept Combinatul de celuloză și hârtie „Letea” Bacău sau Fabrica de Hârtie „Steaua Roșie” Bacău, a fost fondată în anul 1879 și a produs hârtie pentru ziare. A fost naționalizată în timpul regimului comunist, iar după Revoluție a intrat în posesia omului de afaceri Dumitru Sechelariu. În anul 2006 fabrica de hârtie a produs 45.000 – 47.000 de tone de hârtie de ziar. După 5 ani, în 2011, societatea a intrat în faliment, având datorii de peste 7,5 milioane de euro. La licitația din septembrie 2017, prețul de pornire propus de lichidatorul judiciar Sierra Quadrant a fost de 43 de milioane de lei, însă fabrica a rămas nevândută la acea dată.

Deoarece frații Pavăl, proprietarii Dedeman, erau în căutarea unui teren pentru amenajarea unui stadion de fotbal, stadion ce ar urma să fie dat în folosință gratuită Primăriei Bacău, acesta s-ar putea să fie construit chiar pe terenul de 30 de hectare al fostei fabrici Letea, mai notează „Ziarul de Bacău”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.