Extraordinarele performanțe ale unui primar cu 10 clase

FOTO: Daniel Dancea/Adevărul
FOTO: Daniel Dancea/Adevărul

La alegerile locale din 2016, primar al comunei Secaș din județul Timiș a ajuns Simion Pop, candidatul UNPR.

Primarul Pop are o poveste de viață ca un scenariu de film. La 15 ani a fost cioban la un fermier din sat. Mai târziu, i-a devenit ginere fermierului.

Potrivit Adevarul.ro, primarul comunei Secaș provine dintr-o familie cu 7 copii, din județul Mureș. La 15 ani a plecat de acasă și ajuns în Banat. Din cioban angajat, Simion Pop a ajuns să aibă acum o fermă cu aproximativ 1.000 de oi.

„M-am descurcat singur, pe picioarele mele. Am ajutat mulţi oameni fără să mă gândesc că voi candida vreodată de primar”, povestea Simion Pop, în urmă cu doi ani, pentru Adevarul.

Familia soţiei sale nu a avut nicio problemă în momentul în care ciobanul angajat la ferma familiei s-a căsătorit cu fiica fermierului. „Nu a fost nicio problemă. Dimpotrivă, chiar ei au vrut. Am fost un băiat foarte cuminte şi ascultător”, a mai declarat Simion Pop, care are o fiică şi se declară foarte mândru de familia sa.

Primarul din Secaș a fost și sincer cu alegătorii. „Le-am spus la oameni: ‹‹Dacă aveţi încredere în mine, să nu credeţi că eu dacă câştig mâine va curge lapte şi miere pentru că nu ştiu exact care este situaţia în primărie››. Eu dacă promit ceva trebuie să mă ţin de cuvânt”, mai povestea primarul în urmă cu doi ani.

Care sunt realizările primarul după 2 ani de la alegeri? Potrivit Adevărul, primarul Pop a reușit să finalizeze asfaltarea a trei drumuri agricole cu fonduri europene. În sat este acum internet prin fibră optică. A fost reabilitată școala în care învață 25 de copii, jumătate fiind la grădiniță.

Există apă curentă în Secaș și se derulează un proiect de 900.000 de euro, bani de la UE, pentru extinderea rețelei la Crivobara, satul vecin. Tot cu bani europeni, primarul vrea să asfalteze toate străzile din comună. „S-au semnat toate actele”, spune primarul.

Mai are de gând să facă un ștrand în sat și un festival internațional în aer liber mai spectaculos decât Electric Castle. Pune la dispoziție o suprafață de 18 hectare. „Vrem să aducem 25.000 de oameni”, a mai spus primarul pentru Adevărul.

Sursa foto: Daniel Dancea/Adevărul

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.