Explozie puternică în centrul Istanbulului. Surse BBC: a fost un atac sinucigaș | VIDEO

Sursa: Youtube

O explozie puternică s-a produs în dimineața zilei de 12 ianuarie în centrul Istanbulului, într-o zonă turistică. Au fost înregistrate mai multe victime, guvernatorul orașului anunțând un bilanț provizoriu de 10 morți și 15 răniți.

Potrivit BBC, care citează presa turcă, deflagrația s-a produs în apropierea Obeliscului lui Theodosius și a Moscheii Albastre, din cartierul turistic Sultanahmet, din centrul metropolei turce.

Sunetul exploziei a fost auzit chiar chiar și din cartierele învecinate.

Cauza exploziei nu este încă cunoscută, însă surse citate de BBC arată că ar fi fost un atac sinucigaș. În ultimele luni, un grup de extremă stânga din Istanbul a dus la îndeplinire mai multe atacuri, în timp ce tensiunile dintre forțele turce și cele kurde s-au întețit în sud-estul țării, după încetarea unui armistițiu.

Turcia a fost afectată, recent, și de mai multe atacuri atribuite Statului Islamic. Două explozii sinucigașe din capitala Ankara au dus la moartea a peste 130 de oameni, în lunile iulie și octombrie 2015. În ceea ce privește explozia de acum, ar fi fost un atac sinucigaș comis de un sirian. Alte informații despre atentator nu sunt disponibile momentan.


sultanahmedRecomandările editorilor GreatNews:

Două eleve de origine română, câștigătoarele unui concurs de științe în Irlanda
România, recomandată ca destinație: „Una dintre cele mai misterioase și mai frumoase țări din Europa”
Cele mai frecvente greșeli de gramatică pe care le fac românii pe Facebook

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.