Explozie la stația de metrou Tineretului

O defecțiune tehnică a unui tren care circula prin stația de metrou Tineretului a provocat, aseară, o explozie puternică.

Metrorex, care tocmai a inaugurat Magistrala 5, către Drumul Taberei, a comunicat că ”siguranța publiculuiu călător nu a fost pusă în pericol nicio secundă”.

Stația Tineretului a fost evacuată imediat, iar nicio persoană nu a fost rănită, a anunțat operatorul metroului din Capitală.

Incidentul, care s-a în timp ce trenul rula pe șine, pare să fi fost provocat de un scurtcircuit. Explozia s-a produs în jurul orelor 20:30.

”Conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii, echipele Metrorex au intervenit cu acţiuni specifice pentru remedierea şi degajarea situaţiei. Circulaţia trenurilor a fost reorganizată astfel: trenurile au circulat fără oprire prin staţia Tineretului şi s-a circulat în sistem pendulă pe relaţiile: Pipera-Unirii 2 şi Berceni – Unirii 2”, se araă în comunicatul Metrorex.

Compania a anunțat că la ora 21:50 situația a fost remediată, circulația fiind reluată în condiții normale. Metrorex a adăugat că stația Tineretului este propusă spre modernizare.