Explozie în București. 12 oameni au ajuns la spital. Sunt chemați medici străini

FOTO: Dragos Grijincu/Facebook
FOTO: Dragos Grijincu/Facebook

Ora 15:30. În urma incendiului, 12 persoane au fost rănite, iar nouă au fost interenate în spital. Unul dintre răniți, cel mai grav, are răni pe aproximativ 50% din suprafața corpului.

Ministerul Sănătății a instituit o Celulă de criză. Urmează să fie chemată în România o echipă de medici din Franța, specializată în tratarea arșilor.

O explozie a avut loc în Sectorul 6 din Capitală, în zona Valea Cascadelor. Din ce spun martorii, accidentul s-ar fi produs de la o butelie de gaz, care era conectată printr-o instalație improvizată la un grătar cu mici.

Deflagrația, care a avut loc într-un târg de duminică, a fost urmată de un incendiu. Cel puțin șapte oameni au ajuns la spital cu arsuri, iar trei dintre ei sunt răniți grav. Răniții au fost duși la Spitalul de Arși și la Spitalul Florească. Unul dintre ei, internat la Spitalul de Arși, este în stare gravă.

În târg erau în jur de 1.000 de oameni. În jur de 10 echipaje SMURD au sosit la fața locului. De asemenea, pe lângă ambulanțe au ajuns acolo și mai multe mașini de pompieri pentru a stinge incendiul.

„O butelie a explodat în târgul de vechituri din Drumul Taberei. Sunt puțin ars pe coate, dar totul e OK, spune Dragoș Grijincu, pe pagina sa de Facebook.