Explicațiile lui Iohannis. De ce vorbește puțin și rar?

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu la TVR, că românii și-au dat seama „probabil” că vorbește mai puțin.

„Când am intrat în campania electorală am spus că vreau altfel de politică şi poate nu s-a înţeles încă foarte bine în ce constă acest altfel de politică. Probabil majoritatea şi-a dat seama că vorbesc mai puţin, fac mai mult, comunic lucruri fără să caut senzaţionalul”, a spus preşedintele la TVR.

Iohannis a mai spus că își dorește ca dezbaterea în spaţiul politic să fie „pe o tonalitate serioasă, aplicată, pe tema care este în dezbatere şi cred că aici putem să constatăm cu toţii că tonul în spaţiul politic este unul mai calm, lumea se concentrează pe ce vrea să prezinte şi nu mai avem acele veşnice breaking news de certuri între preşedinte şi prim-ministru, între prim-ministru şi nu ştiu ce partid.

Şi chiar dacă sunt opinii diferite, ceea ce este şi normal, tot mai mult observăm că politicienii folosesc argumentul în loc de acuzaţie fără niciun argument.”

În aceeași emisiune, președintele Iohannis a făcut și două anunțuri importante. Unul dintre acestea este reprezentat de faptul că a semnat decretul de numire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef la Direcția Națională Anticorupție. Președintele a spus că rezultatele DNA sub conducerea lui Kovesi sunt „impresionante”.

Klaus Iohannis a mai anunțat și că șeful său de cancelarie, Dan Mihalache, va fi ambasador la Londra. „Pot să confirm că domnul Mihalache a fost propus pentru poziția de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii și pot să vă spun că am aprobat această solicitare și nu este singura. Avem în lucru un pachet de aproximativ 20 de poziții de ambasadori pe care le-am aprobat”, a spus Iohannis, în interviuul acordat TVR 1.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.