Explicația Patriarhiei în cazul preotului acuzat de gesturi indecente: „Avea mâncărimi”

Profesorul de religie a fost filmat de o elevă FOTO: Captură video
Profesorul de religie a fost filmat de o elevă FOTO: Captură video

Reprezentanții Patriarhiei au revenit cu precizări în cazul preotului profesor de religie în cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copșa Mică, acuzat de gesturi indecente în fața elevilor.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat la Europa FM că preotul acuzat că s-ar fi masturbat la oră este nevinovat, iar gestul său a fost unul „necontrolat, provocat de o mâncărime în zona inghinală”.

„Această persoană nu a comis gestul obscen de care este acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mâncărime în zona inghinală, ceea ce a dus la speculații, pe care le-a încurajat o filmare făcută în clasă de o elevă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Potrivit Pro TV, sunt și elevi care susțin că gestul ar fi fost interpretat greșit, iar conducerea școlii precizează că preotul lua un tratament care poate provoca mâncărimi de piele, ca efect secundar.

„Elevii din clasă spun că ei nu au văzut așa ceva, erau doi elevi situați în prima bancă, ziceau că nici poveste de așa ceva. A fost bolnav de cancer, se pare că din nou din ultimele date pe care le-a primit, boala revenit. Este sub tratament”, a explicat un consilier al Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copșa Mică.

Polițiștii din Sibiu fac anchetă în acest caz, după ce s-au autosesizat. „În urma apariției imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu și, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș, am declanșat cercetări privind circumstanțele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită.

Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.