Expert american: Următoarele trei săptămâni vor decide rezultatul războiului

Un fost secretar adjunct al apărării pentru Europa și NATO, Michael Ryan, a declarat că rușii au o „mare problemă” în ceea ce privește refacerea numărului de soldați în estul Ucrainei, chiar dacă și-au reevaluat obiectivul de război, pentru că acolo îi așteaptă miltiari ucraineni „foarte experimentați”.

Acesta a mai spus, la Sky News, că „următoarele trei săptămâni vor fi decisive, vor determina rezultatul războiului”.

„Dacă noi, cei din Vest, putem să ne sporim simțul urgenței în aprovizionarea ucrainenilor, înfăptuit până la nivelul podului aerian de la Berlin, ucrainenii pot ieși cu adevărat din această situație cu o victorie”, a declarat Michael Ryan.

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Aleksandre Dvornikov la comanda invaziei din Ucraina. Acesta are experiență de teren în Cecenia și Siria.

„Dvornikov are multă experiență cu genul de acțiuni pe care le-am văzut în ultima vreme. Acum este comandantul districtului militar de sud, ceea ce înseamnă Cecenia, Daghestan, Osetia de nord, Crimeea, așa că știe bine zona. Modul în care a condus operațiunile până acum i-a adus multe medalii, unele date chiar de Putin. (…)

Dar a fost și tipul de călău care a dus campanii în care au existat multe atacuri împotriva civililor, a distrus infrastructură civilă, a provocat haos atât în Siria, cât și în Groznîi. Acesta este omul care trebuie să livreze rușilor un succes militar înainte de parada de 9 mai din Moscova. Dacă va putea sau nu să facă acest lucru e cu totul altă poveste, pentru că nu are foarte multe trupe pentru a executa operațiunile din est”, a declarat generalul locotenent în retragere Mark Hertling, la CNN.