Experiența unui turist român în Marele Bazar din Istanbul: „Hoție pe față”

FOTO: RidacsA/Pixabay.com
FOTO: RidacsA/Pixabay.com

Un turist român a fost surprins de nota de plată care i-a venit după ce e comandat un kebab în Marele Bazar din Istanbul. Acesta a plătit echivalentul a aproximativ 55 de euro.

„Fraților, am mâncat împreună cu prietena mea în Bazar câte un kebab (muuult sub așteptări) și am plătit 1900 de lire. Hoție pe față… Sper să ajute pe cineva pățania mea”. Plata n-a venit pe un bon fiscal, ci pe o hârtie scrisă de mână. 

Turistul român a povestit mai apoi că a trecut prin această experiență chiar în prima zi de călătorie prin Istanbul și n-a realizat pe moment cât a trebuit să plătească pe cele două porții: „Era în prima zi, nu prea puteam calcula rapid cât înseamnă în lei… și ce era să fac? Sa mă iau la bătaie cu ei?”.

Unii dintre internauți n-au înțeles motivația gestului său, alții s-au amuzat de pățanie, ori au povestit că și ei au avut parte de incidente similare.

„Noi am plătit la un restaurant sub Podul Galata 12000 și ceva de lire pe două – trei aperitive, șase creveți, o doradă și o sticlă mică de vin. Ne-a adus meniul, ne-a „aburit” că vin să arate peștele, dar ne-au luat și meniurile în același timp. Ulterior am mâncat foarte bine în restaurante curate cu 500 – 600 lire”, a povestit un alt turist păcălit, despre un incident similar, recunoscând că după toată experiența culinară și nota de plată umflată s-a mai ales și cu un episod de enterocolită. Și n-a fost singurul turist în Istanbul care a recunoscut că a pățit la fel în restaurantele de sub Podul Galata.

„Noi, până să ne dăm seama cu cine avem de-a face, am plătit pe o cină amărâtă (salată, fel principal, un cappuccino și un cocktail) 2.500 de lire. Pentru drumul din Centrul Vechi și până la acvariu, care ar trebui să fie maxim 400 de litere, am plătit 800. Te fură la propriu, pe față, chiar zâmbind! A fost prima și ultima oară când am călcat pe tărâmurile din Istanbul”, a sunat o altă experiență turist pățit.

Alții au povestit că au plătit pentru două bucăți de rahat 750 lire, tot în prima zi, iar pentru două înghețate 600 lire: „Asta până m-am deșteptat, nu are preț nu cumperi, nu spun prețul înainte, mai bine pleci!”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.