Ecaterina Andronescu, anunț important despre Evaluarea Națională

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunţat la postul de televiziune Antena 3 că nu ia în calcul reintroducerea examenului de admitere la liceu în acest an școlar.

”Nu putem să schimbăm nicio regulă a jocului în timpul jocului. Deci, anul acesta toate evaluările se vor da exact aşa cum au fost anunţate la începutul anului”, a spus ministrul.

Însă vor exista modificări majore odată cu noua lege a educației.

Dacă până acum notele de la evaluările din clasa a IV-a nu erau trecute în catalog, iar rezultatele le erau comunicate doar părinţilor, conform ministrului, situaţia se va schimba, mai notează sursa citată.

”Uitându-mă la rezultate am pus întrebarea: Care sunt cauzele pentru care ajungem cu elevii noştri în clasa a a VIII-a şi, la Evaluare, constatăm că nu ştiu să calculeze, că nu ştiu să citească, că nu ştiu să scrie? Ceea ce este, fără îndoială, inacceptabil. Întorcându-ne, aşa, pe firul propriei istorii şcolare, aş spune că nu trebuie să termine clasa a a IV-a niciun copil care nu ştie să scrie şi să citească. În sensul că învăţătoarea să se preocupe de acest lucru. Învăţătoarea, profesorul. Profesorii nu vor fi trași la răspundere pentru rezultatele slabe ale elevilor”, a explicat ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu a mai spus că modificările pe care le-a propus vor fi incluse în proiectul noii legi a educaţiei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.