Evenimente ciudate în Parlament: Au fost majorate alocațiile copiilor!

FOTO: Gov.ro
Parlamentul României. FOTO: Gov.ro

Un amendament la legea bugetului, inițiat de liberali, prin care alocațiilor copiilor de până în doi ani sunt crescute la 300 de lei, iar cele ale copiilor cu vârste între 2 și 18 ani cresc la 150 de lei, a fost adoptat în plenul reunit al Parlamentului.

Este un eveniment aproape unic, coaliția PSD-ALDE refuzând sistematic aproape toate propunerile legislative ale reprezentanților partidelor din Opoziție de la obținerea majorității.

123 de aleși au votat ”pentru”, în timp ce 119 au votat împotrivă. Cu toate că amendamentul a fost votat în plen, parlamentarii Puterii vor ca votul să fie reluat, acuzând probleme la sistemul electronic de vot.

Dacă până acum, copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani primeau doar 84 de lei, adică 2,8 lei pe zi, acum ei vor avea parte de aproape 5 lei pe zi. Alocațiile pentru copii nu au mai crescut în România din 2015.

Aproape 5 milioane de copii vor beneficia de aceste creșteri. Rămâne de văzut cum va suporta bugetul de stat această creștere.

Mai mult, copiii cu vârste de până la 2 ani vor primi o alocație de 300 de lei, față de doar 200 de lei la cât avea dreptul până acum.

Chiar și așa, România este pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește alocațiile primite de copii. În Italia, alocația este de peste 250 de euro, în timp ce în Suedia poate ajunge la 220 de euro, iar în Germania este de 194 de euro.