Facebook. Ghid: cum creezi și promovezi un eveniment Facebook din contul tău

eveniment facebook ghid creare

În acest articol, explicăm pașii pentru a realiza un eveniment Facebook și pentru a-l promova, astfel încât să ajungă la mai multe persoane interesate.

Prin evenimentele Facebook poți atrage atenția asupra multor lucruri, de la cauze umanitare până la cele legate de ecologie și dragostea pentru animale. Oamenii pot crea evenimente Facebook pentru o mulțime de lucruri, însă rețeaua de socializare te îndeamnă să alegi din start una dintre următoarele categorii.

Categorii pentru un eveniment Facebook:

artă
cauze
comedie
meșteșuguri
dans
băuturi
film
fitness
mâncare
jocuri
grădinărit
sănătate
locuință
literatură
muzică
networking
petrecere
religie
cumpărături
sporturi
teatru
wellness
altele

Pașii pentru a crea un eveniment Facebook:

1. În meniul din stânga, la tabul Explorează vei găsi rubrica Evenimente. Apasă pe ea pentru a crea un eveniment Facebook.

2. Vei ajunge în pagina facebook.com/events, unde găsești, tot în partea stângă, un buton albastru numit ”creează un eveniment”. Poți crea un eveniment Facebook privat (pe care îl pot vedea doar persoanele invitate de tine sau de invitații tăi, dacă tu le permiți acest lucru) sau un eveniment Facebook public (pe care îl poate vedea și căuta oricine din rețea, chiar dacă nu sunteți prieteni).

creare eveniment facebook
Primii doi pași pentru crearea unui eveniment Facebook

3. Noi am ales eveniment public. În primul rând, trebuie să alegi organizatorul evenimentului Facebook. Poți alege fie contul tău, fie o pagină pe care o administrezi.

4. Apoi, va trebui să încarci o fotogragie sau un clip video al evenimentului Facebook. Rețeaua recomandă să alegi o imagine cu un raport de aspect 1,9:1 sau 1200X628 pixeli. Dacă alegi un clip video, este recomandat să folosești materiale lungi de 30 secunde – 5 minute. Nu sunt acceptate materiale video mai lungi de cinci minute la clipul principal de prezentare a evenimentului Facebook.

eveniment facebook optiuni creare
Adaugă detalii și fotografie / clip video de prezentare pentru un eveniment Facebook

5. La numele evenimentului, pune un nume clar și concis. De exemplu, dacă organizezi o campanie de adoptie de animale, alege ”Campanie de adopție de câini în orașul x”, unde înlocuiești x cu numele orașului tău.

6. Alegi apoi un pentru evenimentul tău Facebook. Dacă evenimentul se întâmplă într-un sat, scrie numele acelui sat și Facebook îți va prezenta o serie de sugestii, din care alegi locul exact.

7. Selectează data evenimentului și setează o dată de început și una de sfârșit.

8. Alege apoi categoria, dintre cele menționate mai sus.

9. Vei scrie apoi o descriere, în care poți oferi mai multe detalii despre eveniment.

10. Adaugă și cuvinte cheie pentru evenimentul tău Facebook.

11. Alege dacă evenimentul tău este sau nu potrivit pentru copii, bifând sau lăsând nebifata căsuța corespunzătoare.

12. Alege dacă le permiți utilizatorilor să îți pună întrebări despre eveniment prin Facebook Messenger.

13. Dacă evenimentul tău este unul cu intrare, adaugă adresa web de unde doritorii pot cumpăra bilete.

14. Alege coorganizatori pentru evenimentul tău Facebook, dacă există. Poți adăuga atât prieteni, cât și pagini.

15. Alege cine poate posta în pagina ta de eveniment. Poți alege să posteze toată lumea, dar să le aprobi postările și poveștile, poți alege să posteze toată lumea, dar să aprobi postările și poveștile raportate, sau poți pur și simplu să alegi că doar organizatorii au dreptul de a posta.

16. Poți afișa sau nu lista de participanți. Ar fi bine să lași această opțiune activă, deoarece prezența unei anumite persoane poate influența și prezența altora.

17. După ce apeși pe creeză vei vedea pagina evenimentului, de unde poți invita participanți, poți încărca fotografii, distribui postări și poți edita detaliile evenimentului.

Trebuie să știi că, deocamdată, doar paginile pot să adauge mai multe date și ore la un eveniment. Dacă organizezi evenimentul din contul tău personal, nu vei avea această opțiune.

Cum aduci un eveniment Facebook în atenția mai multor persoane

Poți promova evenimentul tău invitând mai mulți prieteni și rugându-i și pe ei să facă acest lucru cu prietenii din lista lor. Poți, de asemenea, să postezi evenimentul tău pe grupurile de Facebook din care faci parte (de exemplu, dacă ai un eveniment despre adopții de animale în orașul tău, poți posta evenimentul pe grupurile locale în care ești înscris, dar și pe grupurile de iubitori de animale din care faci parte).

Pentru a promova plătit evenimentul, el trebuie să fie asociat unei pagini de Facebook pe care o administrezi.