Evaluarea Națională la clasa a II-a: Proba la limba română. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog

Elevii de clasa a II-a susțin luni proba scrisă la Limba română din cadrul Evaluării Naționale. Marți au test la Matematică.

Proba de citit la Limba română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, va avea loc marți. Elevii de clasa a II-a vor susține miercuri proba la Matematică, în timp ce joi, elevii care aparțin minoritățile naționale vor susține probele de scris și citit la limba română.

Elevii vor susține examenul în sălile în care își desfășoara, în mod curent, activitatea școlară. Fiecare test are o durată alocată rezolvării subiectelor de 30 de minute.

Notele pe care le primesc elevii nu vor fi înregistrate în catalog, urmând să fie folosite de unitățile de învățământ pentru elaborarea unor planuri individuale de învățare, cât și pentru informarea părinților elevilor despre stadiul formării și dezvoltării cunoștințelor acestora.

Evaluarea Națională pentru elevii din clasele a IV-a și a VI-a va avea loc în luna mai. Elevii de clasa a IV-a vor susține proba la Limba română în 3 mai, în pe 4 mai la Matematică. O zi mai târziu va avea loc proba la Limba maternă.

Proba de Limbă și comunicare pentru elevii de clasa a VI-a va avea loc în 10 mai, în timp ce testul la Matematică va fi susținut în 11 mai.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.