Evaluare Națională 2020. Cât de grele au fost subiectele la română

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Evaluarea Națională 2020 a început astăzi cu proba la Limba și literatura română. La elaborarea subiectelor nu a fost inclusă materia din semestrul al doilea. La prima sesiune a Evaluării Naționale 2020 s-au înscris 172.482 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a, o sesiune specială urmând a fi organizată pentru elevii care nu pot participa din motive medicale la probele care încep luni.

La primul subiect, elevii au primit un fragment din „Zborul” de Sorin Titel, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerințe, printre care redactarea unei compuneri prin care să motiveze apartenența textului dat la genul epic.

La al doilea subiect, elevii au primit un text despre viața lui Traian Vuia, pe baza căruia au avut de rezolvat alte șase cerințe, precum și să redacteze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activității preferate.

„Evaluarea Națională se realizează în două etape anul acesta. Etapa specială începe în 29 iunie, se va desfășura numai pentru copiii aflați acum în izolare, carantină, care sunt bolnavi sau la triajul epidemiologic au avut temperatura peste 37,3.

Dacă un elev este depistat pozitiv înainte de ultima probă din această sesiune, după consultarea pe care Ministerul Educației a avut-o cu Ministerul Sănătății, s-a stabilit că la 14 zile distanță există această posibilitate să devină negativ”, a spus Monica Anisie.

Următoarea probă va fi miercuri, 17 iunie, la Matematică.
Calendar Evaluare Națională 2020
  • 15 iunie – probă scrisă: Limba şi literatura română
  • 17 iunie – probă scrisă: Matematică
  • 18 iunie – probă scrisă: Limba şi literatura maternă
  • 22 iunie – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 14:00)
  • 22 iunie (orele 16:00 – 19:00) – Depunerea contestaţiilor
  • 23 iunie (orele 8:00 – 12:00) – Depunerea contestaţiilor
  • 23-26 iunie – Soluţionarea contestaţiilor
  • 27 iunie – Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor