Evaluare Națională 2020. Când vor da examene elevii din a II-a, a IV-a și a VI-a

Foto: ziuaconstanta.ro
Foto: ziuaconstanta.ro

Ministerul Educației a anunțat calendarul probelor de la evaluările naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. Testările vor fi susținute în perioada 11 – 28 mai 2020.

Elevii care termină clasa a II-a vor susține examenele în perioada 11 – 14 mai. Probele scrise la Limba română şi Limba maternă sunt programate pentru ziua de 11 mai. A doua zi, pe 12 mai, se vor da testele de citire la cele două discipline.

Proba la Matematică este prevăzută pentru data de 13 mai, în timp ce proba de Limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 14 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: Limba română (19 mai), Matematică (20 mai) şi Limba maternă (21 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 27 mai (Limbă şi comunicare) şi 28 mai (Matematică şi ştiinţele naturii).

„Conform Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulteiroare, rezultatele EN II şi EN VI au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi preorientarea şcolară, iar rezultatele EN IV sunt utilizate şi pentru diagnoza de sistem, la nivelul acestui tip de învăţământ (ciclul primar). Precizăm că rezultatele evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se comunică doar părinţilor acestora”, transmite Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.