Evaluare Națională 2017. Limba maternă: Subiecte și barem

Evaluare Națională 2017 limba maternă. Foto: Flickr / will kay
Evaluare Națională 2017 limba maternă. Foto: Flickr / will kay

Evaluarea Națională 2017 a ajuns la ultima probă, cea la limba maternă, susținută de absolvenții claselor de gimnaziu care fac parte din minoritățile etnice ale României.

Ministerul Educației a postat aici, încă din noiembrie 2016, modele de subiecte și baremele de evaluare și notare.

Rămâneți pe GreatNews pentru subiectele și baremul probei la limba maternă din cadrul examenului de Evaluare Națională 2017.

Elevii vor susține azi proba în limba maghiară sau în limba germană.

Proba scrisă la Evaluarea Nationala 2017 la Limba maternă începe joi, 22 iunie, la ora 9.00 dimineața, când se vor deschide plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicată în fiecare sala în care se susține examenul. Accesul elevilor în sali este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, așadar pâna la ora 8.30.

Rezultate Evaluare Națională 2017

Primele rezultate ale examenului de Evaluare Națională 2017 vor fi afișate în 26 iunie, iar elevii nemulțumiți de note vor putea depune contestații în aceeași zi. După soluționarea acestora, rezultatele finale ale examenului pentru absolvenții primelor opt clase de școală vor fi publicate în 30 iunie.

În acest an, notele vor fi modificate în urma contestațiilor chiar și dacă diferența între cele două rezultate este mai mică decât 50 de sutimi.

Evaluarea Națională 2017. Ce subiecte le-au picat elevilor la Matematică

Barem Matematică Evaluarea Națională 2017. Cum se rezolvau corect subiectele

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.