EUROVISION 2021. România nu a trecut de semifinale. Cum a sunat piesa live

Eurovision 2021. Roxen se întoarce acasă
Eurovision 2021. Roxen se întoarce acasă

Eurovision 2021 a început marți, cu prima semifinală, la Rotterdam, în Olanda. România a intrat în competiție alături de Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia și Ucraina.

Roxen nu a reușit să impresioneze nici publicul din străinătate și nici juriul și nu s-a calificat în semifinală.

Concursul Eurovision 2021 se desfășoară în format restrâns. Delegaţiile naţionale participante la eveniment sunt supuse unor reguli sanitare stricte, precum separarea strictă a publicului şi obligativitatea testării anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore. Sala de spectacole va găzdui 3.500 de spectatori la finala de sâmbătă, şi cele două semifinale de marţi, 18 mai, şi de joi, 20 mai, şi la repetiţiile generale. Această cifră reprezintă doar 20% din capacitatea sa totală.
Reprezentanta României, Roxen, cu piesa „Amnesia”, a fost al 13-lea artist care urcat pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a Eurovision 2021.
Conform regulamentului Eurovision, românii de acasă nu au avut dreptul să voteze pentru reprezentanta țării noastre. Voturile primite de la publicul din străinătate au contat în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.