Eurovision 2020. A fost aleasă melodia care ne va reprezenta în acest an

Roxen, artista care va reprezenta România la Eurovision 2020
Roxen, artista care va reprezenta România la Eurovision 2020

Finala Națională Eurovision România a avut loc aseară. Cei cinci membri ai juriului -Luminița Anghel, Crina Mardare, Alin Oprea, Edward Sanda și compozitorul Andrei Tudor – au ales melodia care ne va reprezenta la Eurovision 2020. 

Roxen va cânta, la super-gala de la Rotterdam, din Olanda, melodia Alcohol You, pe care o puteți asculta mai jos:

Cum a fost aleasă melodia ce ne va reprezenta la Eurovision 2020

Fiecare piesă o vor nota cu una dintre notele 5, 3, 2, 1, 0. Piesa cu cel mai mare punctaj din partea juriului va primi 5 puncte. În cazul în care există egalitate, departajarea se va face în funcție de numărul de note maxime obținute. Dacă şi atunci egalitatea persistă, se vor lua în calcul cele mai multe note de 3 şi tot aşa, până la stabilirea clasamentului Juriului.

Notele acordate de Juriu contează în proporţie de 50%, telespectatorii din ţară (dar şi cei din străinătate care au cartele de telefon ale rețelelor de telefonie mobilă din România) având un rol activ, determinant. Astfel, din momentul în care se va da mesajul „START VOT”, telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe piese, dar numai o singură dată pentru fiecare piesă.

Pentru a vota, publicul trebuie să trimită prin SMS numărul de concurs al piesei preferate către 1401, număr valabil în reţelele Telekom, Vodafone, Orange şi DIGI. Preţul unui SMS va fi afişat pe ecran în timpul spectacolului live.

Clasamentul Finalei Naționale se stabileşte prin însumarea punctelor rezultate în urma votului publicului (prin televot) cu punctele rezultate în urma jurizării. Piesa câştigătoare va fi cea care obţine cele mai multe puncte în acest clasament.

În situaţia în care, după însumarea rezultatelor jurizării şi televotului, două piese au obţinut acelaşi punctaj, piesa câştigătoare va fi cea care a obţinut cel mai mare punctaj la televot.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

Roxen, pe numele real Larisa Roxana Giurgiu, a fost aleasă direct și nu a mai fost un concurs la care să participe mai mulți artiști, ca până acum. TVR a decis să se semneze un contract cu casa de discuri Global Records, care s-a angajat să găsească artiști potriviți pentru acest concurs. Pe lista scurtă au fost trei artiști, iar TVR a ales-o pe Roxen.

Roxen s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. Roxen are deja două piese în topurile muzicale: „You don’t love me” feat Sickotoy şi „Ce-ţi cântă dragostea”, care sunt difuzate la radiourile din România, cât şi la televiziunile muzicale.

Cele cinci piese pe care Roxen le va interpreta în Finala Națională Eurovision sunt Alcohol You, Beautiful Disaster, Cherry Red, Colors și Storm. Iată cele cinci piese:

Colors – peste 49.000 de vizualizări

Beautiful Disaster – 52.000 de vizualizări

Cherry Red – peste 149.000 de vizualizări

Storm – peste 111.000 de vizualizări pe Youtube