Eurovision 2019. Cine e Ester Peony, artista care reprezintă România la Tel Aviv

Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019, la Tel Aviv
Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019, la Tel Aviv

Ester Peony va reprezenta România la Eurovision. Artista a câștigat finala selecției naționale cu piesa „On a Sunday” și va participa la concursul care va avea loc la Tel Aviv, în luna mai.

Ester Peony a obținut 65 de puncte, iar pe următoarele locuri ale podiumului au fost Bella Santiago, cu piesa „Army of Love”, care a obținut 60 de puncte și Laura Bretan, cu „Dear Father”, care a primit 58 de puncte.

Juriul care a hotărât reprezentantul României la Eurovision a fost format din: Tali Eshkoli – Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest – câştigătoarea Eurovision 2013, Deban Aderemi şi William Lee Adams – jurnalişti şi influenceri consacraţi în fenomenul Eurovision Song Contest, Şerban Cazan – Head of Production HaHaHa Production şi artistul moldovean Alex Calancea. Cel de-al șaptelea jurat a fost publicul. Telespectatorii au putut să voteze trimițând numărul de intrare în concurs al favoritului prin SMS.

Mihai Trăistariu, care s-a înscris la preselecțiile de anul acesta, însă s-a retras înainte de semifinale, a declarat că se bucură că a câștigat Ester Peony. „Dacă mă bucur de ceva în seara asta la Eurovision … mă bucur că juriul internațional a făcut dreptate! Așa cum am preconizat… Ester a câștigat! Fără pile, fără telefoane, fără impresari, fără wildcard-uri inventate, fără susținerea sufocantă și fake a caselor de discuri, fără influențele morbide și distructive ale celor 10 fani Eurovision România care au câte 30 de conturi false fiecare”, a scris Trăistariu, pe Facebook. Trăistariu a s-a clasat pe locul 4 la Eurovision 2006, care s-a desfășurat în Grecia.

Cine e Ester Peony?

Ester Peony, pe numele său real Ester Alexandra Crețu, este o cântăreață de origine română. Și-a început pasiunea pentru muzică din copilărie, în vremea în care locuia cu familia ei în Montreal, Canada.

S-a făcut remarcată pe Youtube, în 2014, după ce a înregistrat câteva cover-uri în stil proproiu. A debutat la radio și TV în 2015, cu piesa „Sub aripa ta”, o colaborare cu Vescan. Melodia s-a clasat mai multe săptămâni la rând în topurile radiourilor comerciale și la posturile TV de muzică din România.

Anul trecut a lansat EP-ul „Dig it”. Piesa pe care a înscris-o la preselecția Eurovision 2019, „On a Sunday”, este compusă de Ester împreună cu Alexandru Șerbu și Ioana Victoria Badea.