Eurovision 2019 ar putea fi anulat

eurovision românia 2018
Foto: Facebook The Humans

Concursul muzical Eurovision 2019, programat să aibă loc la Tel Aviv, în perioada 14-18 mai, ar putea fi suspendat anul acesta.

Potrivit The Jerusalem Post, această măsură este luată în calcul pe fondul atacurilor cu rachete și problemelor legate de securitatea în Israel.

Cel mai recent atac a avut loc luni. Un obuz lansat din Gaza a lovit o casă în Moshmeret, în centrul Israelului. Au fost răniți șapte civili, inclusiv copii.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, care organizează Eurovision, transmite că urmăresc evoluțiile cu atenție.

„Siguranţa şi securitatea sunt întotdeauna de o importanţă capitală pentru EBU. (…) Continuăm să lucrăm împreună cu KAN (canalul public israelian – n.r.) şi autorităţile israeliene corespunzătoare pentru a garanta siguranţa celor care se pregătesc şi care vor participa la concursul Eurovision din luna mai. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia actuală din Israel”, a transmis EBU printr-un comunicat de presă.

Israelul este țara organizatoare a Eurovision 2019, după ce anul trecut, Netta Barzilai a câștigat marele premiu.

Netta s-a născut pe 22 ianuarie 1993 în oraşul Hod HaSharon, unde locuieşte şi astăzi. La o vârstă fragedă, s-a mutat împreună cu familia ei în Nigeria, unde a locuit patru ani, pentru ca, ulterior, să se întoarcă în Israel.

Înainte de înscrierea obligatorie în Forţele Armate Israeliene, Netta a făcut un an de voluntariat pentru Nahal, un program paramilitar al armatei israeliene, iar mai apoi s-a înrolat în Marina israeliană.

S-a remarcat în ţara de origine după ce a câştigat concursul televizat HaKokhav HaBa, echivalentul Next Star-ului românesc, iar în luna februarie s-a decis să participe la Eurovision.

Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019 după ce a marcat o victorie surprinzătoare în finala Selecţiei Naţionale, nefiind printre principalele favorite.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.