Euro 2020. România a picat într-o grupă grea în preliminarii

FOTO: frf.ro
FOTO: frf.ro

Naționala de fotbal a României și-a aflat adversarele din preliminariile pentru Campionatul European din 2020. La această competiție, în București se vor organiza patru meciuri.

România a fost repartizată în grupa F și va întâlni Spania, Norvegia, Suedia, Malta și Insulele Feroe, după tragerea la sorți care a avut loc duminică, la Dublin.

„Mi-am dorit mult sa evităm Germania, apoi Serbia, nu putem spune că e cea mai ușoară grupă, cu trei echipe oarecum de valori apropiate, mă refer la Suedia, Norvegia și apoi noi. Ibrahimovic nu mai e de mult în naționala Suediei, cu siguranță și ei și Norvegia au jucat bine în Nations League și sunt echipe greu de trecut.

Să vedem cum va arăta programul, având în vedere că distanțele sunt foarte lungi. Chiar dacă Suedia a fost coșmarul nostru la Campionatul Mondial din 1994, cu echipele nordice ne-am descurcat bine în ultima vreme.

Cosmin Contra mi-a spus că ne vom califica, e cert că toți ne dorim acest lucru, abia aștept să mergem în Spania unde avem o comunitate importantă de români”, a fost declarația lui Răzvan Burleanu, pentru Pro X.

Cum arată grupele pentru preliminariile Euro 2020:

Grupa A

Anglia
Cehia
Bulgaria
Muntenegru
Kosovo

Grupa B

Portugalia
Ucraina
Serbia
Lituania
Luxemburg

Grupa C

Olanda
Germania
Irlanda de Nord
Estonia
Belarus

Grupa D

Elveția
Danemarca
Irlanda
Georgia
Gibraltar

Grupa E

Croația
Țara Galilor
Slovacia
Ungaria
Azerbaidjan

Grupa F

Spania
Suedia
Norvegia
ROMÂNIA
Insulele Feroe
Malta

Grupa G

Polonia
Austria
Israel
Slovenia
Macedonia
Letonia

Grupa H

Franța
Islanda
Turcia
Albania
Moldova
Andorra

Grupa I

Belgia
Rusia
Scoția
Cipru
Kazahstan
San Marino

Grupa J

Italia
Bosnia
Finlanda
Grecia
Armenia
Liechtenstein

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.