Eugen Teodorovici: ”Eu sunt președinte interimar al PSD”

Eugen Teodorovici. Foto: Gov.ro

Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor în perioada Viorica Dăncilă, susține că Marcel Ciolacu a preluat ilegal conducerea interimară a partidului.

“Ca Ciolacu sa preia conducerea interimara a PSD, el si acolitii sai au dizolvat BPN impotriva statutului, pentru ca eu nu mi-am depus niciodata demisia. Eu sunt presedinte interimar al partidului, functie care-mi revine automat dupa demisia Vioricai Dancila”, susține Eugen Teodorovici pentru „Adevarul”.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, o casă de avocaturi în plata lui Ciolacu susține că „PSD nu are obligatia de a comunica Tribunalului Bucureşti, in scopul înregistrării în Registrul Partidelor Politice, identitatea persoanelor care asigura conducerea interimara” (2). Legea partidelor politice (14/2003) prevede ca orice modificare a statutului se comunica Tribunalului Bucuresti in termen de 30 de zile de la data adoptarii.

Teodorovici a anunțat că va notifica PSD că el este președintele interimar al partidului, în timp ce Ciolacu spune că el deține această funcție, fiind ales de către Comitetul Executiv al partidului.

”Eu am drept de semnatură. Tot ce a semnat Marcel Ciolacu până acum se încadreaza la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, uzurpare de calităţi oficiale, înşelaciune şi delapidare. Sub semnatura lui Ciolacu, partidul a încasat subvenţia de la AEP, a semnat contracte cu televiziuni şi alte materiale electorale”, mai spune fostul ministru.

Teodorovici spune în actuala situație, cu Congresul PSD programat abia în 22 august, la câteva zile după aprobarea candidaturilor la alegerile locale (n.r. – din pixul lui Marcel Ciolacu), se poate ajunge la contestații din partea adversarilor politici.

”Atunci primarii nostri nu vor mai putea candida. Riscam chiar desfiintarea celui mai important partid din Romania”, mai crede alarmist Teodorovici.