Un preot cunoscut le acuză pe femeile abuzate sexual de ipocrizie: „S-au complăcut pentru avantaje”

eugen tănăsescu hărțuire sexuală
Foto: Facebook

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, le acuză de ipocrizie pe femeile care au fost agresate sexual, dar nu au spus ce li s-a întâmplat. Tănăsescu este de părere că femeile hărțuite au tăcut deoarece s-au complăcut în situația respectivă pentru niște avantaje, nu deoarece ar fi trecut printr-o traumă care le-a împiedicat să dezvăluie abuzurile.

„Detest ipocrizia celor care au tăcut ani de zile, n-au avut nici o reacție, nu s-au plâns nici la poliție, nici la procuror ci s-au complăcut pentru avantaje, practicând prostituția pentru carieră. Iar acum, când s-a declanșat valul doar pentru un nene de la Hollywood ( pentru creștinele abuzate și violate de extremiștii Orientului n-am văzut #metoo) s-au găsit să „dezvăluie” ( vă rog observați gjilimelele”)”, a scris preotul pe Facebook.

Reacția sa vine în contextul în care tot mai multe femei din întreaga lume, inclusiv din România, au dezvăluit abuzurile sexuale la care au fost supuse.

Totuși, reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului spune că susține campania antihărțuire sexuală.

„”Să nu fii desfrânat” este tratamentul potrivit”. Rezonez cu Poliția Română. Ți s-a întâmplat, demască. Compătimesc și ofer empatia mea tuturor victimelor care au fost lovite de fenomen”, a mai spus el.

„Concluzia mea: ca și alte „campanii”, se pare că doar problemele puternicilor planetei preocupă populația FB. În rest, faptul că cel mai prigonit grup social de pe planetă rămâne cel al creștinilor (75% din cazuri) nu e nici o campanie. E firesc, până la urmă. Pentru cei ce ce vor fi veșnic vii, de ce să te îngrijorezi?”, a mai comentat el.

Unii dintre internauți au luat atitudine împotriva spuselor sale.

„De unde ipocrizie? Mi se pare o traumă despre care nu cred că poți vorbi cu ușurință. Consider că este vorba despre o durere cu urmări grave psihologice. Și cum rămâne cu ideea de a nu judeca aproapele? (v-aș ruga să vă asumați că există și păreri care nu rezonează cu a dvs. și să nu mai ștergeți postări politicoase deși contradictorii)”, a replicat Cristina Emilia Poparad.

eugen tănăsescu hărțuire sexuală
Foto: Facebook

eugen tănăsescu hărțuire sexuală
Foto: Facebook