Eugen Tănăsescu despre mașinile de lux: „Sunteți invidioși că nu apucați și voi o tură cu ele”

eugen tănăsescu
Foto: Facebook

După ce în mediul online s-au viralizat imaginile cu mașinile de lux care i-au adus pe liderii Bisericii Ortodoxe Române la Catedrala Mântuirii Neamului, iar mulți internauți i-au criticat pentru opulență, preotul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a scris pe Facebook că oamenii sunt pur și simplu invidioși pe mașinile în care se plimbă clerul.

„Pentru cei care comentează Merțanele popilor … etc. V-ați întrebat vreodată de ce oamenii serioși nu discută despre mașinile astea? Simplu… sunt mașini puse la dispoziție de SPP. Așa că nu-s mașinile popilor ci ale STATULUI. Știu, sunteți invidioși că nu apucați și voi o tură cu ele. LE. Statisticile spun că 8 din 10 români invidiază. Așadar, de acolo știu”, a scris Eugen Tănăsescu pe Facebook.

eugen tănăsescu
Foto: Captură Facebook

Eugen Tănăsescu despre femeile abuzate: „s-au complăcut pentru avantaje”

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului nu este la prima declarație controversată. În octombrie anul trecut, el le-a acuzat de ipocrizie pe femeile care au fost agresate sexual, dar nu au spus ce li s-a întâmplat. Tănăsescu a mai spus că femeile hărțuite au tăcut deoarece s-au complăcut în situația respectivă pentru niște avantaje, nu deoarece ar fi trecut printr-o traumă care le-a împiedicat să dezvăluie abuzurile.

„Detest ipocrizia celor care au tăcut ani de zile, n-au avut nici o reacție, nu s-au plâns nici la poliție, nici la procuror ci s-au complăcut pentru avantaje, practicând prostituția pentru carieră. Iar acum, când s-a declanșat valul doar pentru un nene de la Hollywood (pentru creștinele abuzate și violate de extremiștii Orientului n-am văzut #metoo) s-au găsit să „dezvăluie” (vă rog observați ghilimelele)”, a scris preotul pe Facebook la acea dată.

Reacția sa venea în contextul în care tot mai multe femei din întreaga lume, inclusiv din România, au dezvăluit abuzurile sexuale la care au fost supuse.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.