Estimarea Pentagonului. Câți soldați a pierdut Rusia în Ucraina

Oficialii Pentagonului spun că Rusia ar fi pierdut în Ucraina aproximativ 80.000 de soldați, uciși sau răniți, de la începutul invaziei. Cifrele au fost transmise de secretarul adjunct pentru afaceri politice în Departamentul american al Apărării, Coli Kahl.

Forțele ruse au mai pierdut și „3.000 sau 4.000” de vehicule blindate și ar putea duce lipsă de rachete ghidate de precizie, în special rachete aer-sol și mare-sol, a mai spus Kahl.

Oficialul american a mai spus și că rușii nu și-au atins niciunul dintre obiectivele stabilite de Vladimir Putin.

„Au progresat oarecum în est, deşi foarte puţin în ultimele săptămâni. Dar acest lucru a avut un cost extraordinar pentru armata rusă, datorită calității armatei ucrainene și a ajutorului internațional pe care aceasta l-a primit”, a mai spus oficialul american. Acesta a mai spus și că armata Ucrainei a avut pierderi grele, însă nu a oferit detalii.

Kievul a raportat cel puţin 10.000 de morţi şi 30.000 de răniţi în trupele sale. Potrivit unei surse militare sub protecţia anonimatului, armata ucraineană, care avea un efectiv de 170.000 de soldaţi activi şi 100.000 de rezervişti la începutul războiului din 24 februarie, s-a întărit pentru a ajunge la 300.000 până la 350.000 de militari.

Zelenski cere țărilor din Occident să-și închidă granițele pentru ruși

Într-un interviu pentru Washington Post, președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere țărilor occidentale să-și închidă granițele pentru turiștii ruși, iar aceasta ar fi „cea mai importantă sancțiune”, adăugând că ar trebui „să trăiască în propria lume până când își vor schimba filosofia”.

Liderul de la Kiev a declarat luni pentru The Post că sancțiunile deja impuse Rusiei pentru războiul său neprovocat din Ucraina sunt „slabe” în comparație cu închiderea granițelor pentru cetățenii ruși timp de un an și un embargo total asupra achiziției de energie rusească.

În acest moment, rușilor le este foarte greu să călătorească în străinătate pentru că li s-a interzis companiilor aeriene din Rusia să survoleze cea mai mare parte a Europei și a Americii de Nord. Însă nu există o interdicție generală, cetățenii ruși putând să aplice pentru obținerea unei vize de călătorie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.