Eșec al României la Eurovision 2019. Iată melodiile care au intrat în finală

Ester Peony nu a reușit să se califice în finala Eurovision 2019
Ester Peony nu a reușit să se califice în finala Eurovision 2019

Cântăreața Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019, nu a reușit să se califice în finala competiției, care va avea loc sâmbătă, la Expo Tel Aviv, în Israel.

Juriul nu a fost convins în a doua semifinală de melodia „On a Sunday”, cântată de româncă.

Ester Peony, pe numele său real Ester Alexandra Crețu, este o cântăreață de origine română. Și-a început pasiunea pentru muzică din copilărie, în vremea în care locuia cu familia ei în Montreal, Canada.

S-a făcut remarcată pe Youtube, în 2014, după ce a înregistrat câteva cover-uri în stil proproiu. A debutat la radio și TV în 2015, cu piesa „Sub aripa ta”, o colaborare cu Vescan. Melodia s-a clasat mai multe săptămâni la rând în topurile radiourilor comerciale și la posturile TV de muzică din România.

Anul trecut a lansat EP-ul „Dig it”. Piesa pe care a înscris-o la preselecția Eurovision 2019, „On a Sunday”, este compusă de Ester împreună cu Alexandru Șerbu și Ioana Victoria Badea.

Iată prestația României:

După a doua semifinală a Eurovision 2019 s-au calificat: Macedonia de Nord- Tamara Todevska („Proud”); Olanda – Duncan Laurence („Arcade”); Albania – Jonida Maliqi („Ktheju Tokës”); Suedia – John Lundvik („Too Late For Love”); Rusia – Sergey Lazarev („Scream”); Azerbaidjan – Chingiz („Truth”); Danemarca – Leonora („Love Is Forever”); Norvegia – KEiiNO („Spirit In The Sky”); Elvetia – Luca Hänni („She Got Me”); Malta – Michela („Chameleon”).

Alături de România vine acasă și reprezentanta Moldovei, Anna Odobescu, care a participat cu melodia „Stay”. Nu s-au calificat nici: Armenia – Srbuk („Walking Out”), Irlanda – Sarah McTernan („22”), Letonia – Carousel („That Night”), România – Ester Peony („On A Sunday”), Austria – PÆNDA („Limits”), Croația – Roko („The Dream”), Lituania – Jurij Veklenko („Run With The Lions”).

După prima semifinală, care a avut loc marți, s-au calificat: Grecia (Katerine Duska), Belarus (Zena), Serbia (Nevena Bozovic), Cipru (Tamta), Estonia (Victor Crone), Cehia (Lake Malawi), Australia (Kate Miller-Heidke), Islanda (Hatari), San Marino (Serhat), Slovenia (Zala Kralj & Gasper Santl).

De asemenea, mai trebuie menționat și faptul că Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia sunt direct în finală.

Finala Eurovision 2019 va fi sâmbătă, începând cu ora 22:00. Invitat special al concursului va fi Madonna, care va interpreta melodiile „Like A Prayer” și „Future”, alături de rapper American Quavo.

Iată toate melodiile care s-au calificat în finală:

Macedonia de Nord- Tamara Todevska („Proud”)

Olanda – Duncan Laurence („Arcade”)

Albania – Jonida Maliqi („Ktheju Tokës”)

Suedia – John Lundvik („Too Late For Love”)

Rusia – Sergey Lazarev („Scream”)

Azerbaidjan – Chingiz („Truth”)

Danemarca – Leonora („Love Is Forever”)

Norvegia – KEiiNO („Spirit In The Sky”)

Elvetia – Luca Hänni („She Got Me”)

Malta – Michela („Chameleon”)

Grecia – Katerine Duska („Better Love”)

Belarus – Zena („Like it”)

Serbia – Nevena Bozovic („Kruna”)

Cipru – Tamta („Replay”)

Estonia – Victor Crone („Storm”)

Cehia – Lake Malawi („Friend of a Friend”)

Australia – Kate Miller-Heidke („Zero Gravity”)

Islanda – Hatari („Hatrið mun sigra”)

San Marino – Serhat („Say Na Na Na”)

Slovenia – Zala Kralj & Gasper Santl („Sebi”)

Franța – Bilal Hassani („Roi”)

Germania – S!sters („Sister”)

Spania – Miki („La Venda”)

Italia – Mahmood („Soldi”)

Marea Britanie – Michael Rice („Bigger than us”)

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.