Eroul care a salvat 30 de oameni în timpul masacrului din Las Vegas

jonathan smith erou las vegas
Foto: Byheatherlong / Twitter

Jonathan Smith, un tânăr în vârstă de 30 de ani, a salvat aproximativ 30 de persoane după ce atacatorul din Las Vegas a deschis focul asupra participanților la un concert, relatează „The Telegraph”.

Când a ieșit din ascunzătoarea sa pentru a avertiza un grup de fete să se întindă la pământ, tânărul a fost împușcat în gât. A supraviețuit, iar glonțul se află în continuare prins în os deoarece medicii se tem să îl scoată.

De profesie reparator de copiatoare, Jonathan Smith se afla alături de 9 membri ai familiei sale la festivalul Route 91 pentru a sărbători ziua de naștere a fratelui său. Inițial, a crezut că zgomotele sunt artificii, dar când l-a văzut pe cântărețul Jason Aldean fugind de pe scenă le-a spus rudelor sale să se apuce de mâini și să fugă.

S-a produs panică, iar oamenii au început să se calce în picioare. Smith a povestit că unii dintre ei erau atât de speriați încât nu știau ce să facă. În acel moment el a început să strige: „Cineva trage cu arma, haideți! Trebuie să fugim!”.

A tras oameni după el și i-a condus pe un teren unde se aflau parcate mai multe mașini. El și alte persoane s-au ascuns în spatele unui șir de vehicule în timp ce gloanțele continuau să zboare de la fereastra hotelului în care se afla atacatorul.

Când Smith a văzut câteva fete care nu erau suficient de ascunse, s-a ridicat și s-a dus la ele, avertizându-le să se întindă la pământ. În acel moment a fost lovit de glonț.

„Nu am simțit nimic în gât. A fost o senzație caldă în umăr”, a povestit el pentru „Washington Post”.

Deocamdată, medicii vor lăsa glonțul în osul pacientului de teamă că o extracție i-ar face mai mult rău.

Tânărul în vârstă de 30 de ani, care este și tată a 3 copii, a fost numit „erou” chiar de Chelsea Clinton, fiica fostului președinte american Bill Clinton.

Jonathan Smith nu se simte însă un erou: „Nu mă văd așa. Aș vrea ca cineva să facă același lucru pentru mine. Nimeni nu merită să își piardă viața pentru că a venit la un concert de muzică country”, a spus tânărul.

Toți ceilalți membri ai familiei Smith au scăpat fără să fie răniți.

Cel puțin 59 de persoane au murit și alte peste 500 au fost rănite după ce Stephen Paddock, un bărbat în vârstă de 64 de ani, a deschis focul asupra mulțimii de oameni în timp ce se afla într-o cameră la etajul 32 în hotelul Mandalay Bay.

Atacatorul din Las Vegas era milionar în dolari

El se cazase în hotel pe 28 septembrie, iar autoritățile au descoperit un adevărat arsenal în camera sa. Faptul că a adus nu mai puțin de 10 geamantane cu arme și muniție în hotel sugerează că Paddock a acționat cu premeditare. Deocamdată însă motivul pentru care a comis cel mai sângeros atac armat din istoria SUA rămâne un mister.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.