Un puști de 15 ani, erou în Florida: „S-a pus scut în fața gloanțelor!”

FOTO: Pagina personală de Facebook
FOTO: Pagina personală de Facebook

Un adolescent în vârstă de 15 ani, Peter Wang, este considerat un erou în atacul armat care a avut loc săptămâna trecută, la Liceul „Marjory Stoneman Douglas” din micul oraș Parkland, din Florida.

Prietenii acestuia spun că a fost împușcat de mai multe ori, în timp ce ținea ușa deschisă pentru ca alți oameni să scape din calea gloanțelor. Un apropiat al familiei a declarat că tânărul își dorea o carieră militară.

„A murit în timp ce ținea ușa colegilor. S-a pus scut în fața gloanțelor”, a declarat Kelsey Friend, colegă de clasă cu adolescentul, pentru CNN.

Wang va fi înmormânatat marți după-amiază, iar mii de oameni au semnat o petiție prin care cer Casei Albe ca adolescentul să fie îngropat cu onoruri militare.

„Modul eroic și lipsit de egoism în care a acționat a salvat viața a zeci de oameni. Wang a murit ca un erou, merită să fie tratat ca atare și merită să aibă parte de o înmormântare cu onoruri militare”, se arată în petiția online care a strâns peste 40.000 de semnături.

Pe 14 februarie, Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, fost elev al liceului care a fost exmatriculat, a intrat în școală și împușcat 17 persoane și a rănit alte 50. Cele mai multe victime sunt adolescenți, elevi ai liceului.

Howard Finkelstein, avocat public al biroului desemnat din oficiu pentru a-l reprezenta pe Nikolas Cruz, a declarat că au existat, de-a lungul timpului, mai multe semnale că adolescentul era instabil psihic și violent. Finkelstein a mai dezvăluit că tânărul le-a propus procurorilor un pact: este de acord să pledeze vinovat, dacă procurorii sunt de acord să nu ceară pedeapsa cu moartea.

Nikolas Cruz și fratele său au fost înfiați, iar ambii părinți au murit. Mama sa adoptivă s-a stins cu câteva luni în urmă, tânărul fiind în grija unor prieteni de familie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.