Epilarea definitivă: toamna și iarna e momentul ideal pentru această procedură. Care sunt motivele

epilarea definitivă
Foto: dovlatovsd / pixabay.com

Epilarea definitivă a devenit o procedură din ce în ce mai populară în ultimul timp, în special de către persoanele de sex feminin, dar de multe ori și de către bărbați. Poate că la început tehnica a fost privită cu suspiciune, însă informațiile corecte venite de la specialiști a făcut ca încrederea doritorilor să crească în această tehnologie.

Tehnologia a devenit tot mai populară și mai accesibilă pentru publicul larg și se găsesc saloane de epilare definitiva București dar și epilare definitiva Brașov pe care vi le recomandăm cu încredere.

Oferim și noi câteva informații despre epilare definitivă cu laser avantaje și dezavantaje și mai ales despre perioada ideală în care se poate face conform specialiștilor.

Toamna și iarna ideale pentru epilare definitivă cu laser. Motivele invocate de specialiști

Epilarea cu laser se poate realiza cel mai bine și cu risc minim de reacții adverse dacă se face în sezonul rece, adică toamna cât mai târziu sau iarna. Cu câteva săptămâni înainte de a face procedura părul trebuie ras cu lama și nu îndepărtat prin alte metode cum ar fi smulgerea părului cu aparatul electric sau cu ceară pentru că aceste metode îndepărtează părul cu tot cu rădăcină.

Fasciculul de laser va pătrunde în piele însă nu mai mult de 2.5 mm, astfel că nu există nici un fel de risc de a produce sau leza ADN-ul la nivel celular.

În general, pot fi necesare între trei și șase ședințe, fiecare la un interval de 4-6 săptămâni, iar rezultatele cele mai bune se pot obține la persoanele cu piele deschisă la culoare și păr închis, după cum spun dermatologii.

Epilare definitiva cu laser versus epilare IPL

Epilarea definitivă a devenit o procedură extrem de solicitată în ultimul timp și pentru că tehnologia a avansat rapid, iar la momentul actual există pe piață mai multe tipuri de dispozitive medicale ce pot ajuta la îndepărtarea părului nedorit de pe corp fără niciun fel de efecte secundare pe termen lung.

Fotoepilarea poate fi realizată prin două modalități populare și cunoscute în ziua de astăzi. Una dintre ele este epilarea laser, iar cealaltă este epilarea IPL care e prescurtarea de la intense pulsed light.

Echipamentele cu tehnologie IPL sunt mai accesibile în general decât cele cu laser, însă rezultatele nu sunt la fel de satisfăcătoare precum în cazul epilarii definitive cu laser.

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.