Englezii se întreabă: România, iad sau țară romantică, plină de mister?

Publicația britanică The Guardian a făcut o evaluare a României, țara în care englezii nu ar vrea în ruptul capului să trăiască.

Potrivit unui studiu realizat de Observer, majoritatea britanicilor cred că românii s-au dus în țara lor să fure locuri de muncă și să își repare dinții gratuit.

Studiul mai spune că foarte mulți britanici (25%) au ales pe ultimul loc România în lista țărilor în care ar vrea să trăiască. Englezii cred că românii sunt ”agresivi” și ”leneși”. Impresiile sunt foarte puternice, cu toate că mai puțin de 1% din populația Marii Britanii a vizitat România în ultimii cinci ani.

În Anglia sunt mai puțin de 100.000 de români, iar în 2014, doar 2.500 din ei au cerut ajutor de la statul britanic. Contribuția românilor prin taxe și impozite plătite este covârșitor mai mare.

Corespondentul The Guardian la București spune despre capitala României că s-a schimbat enorm în ultimii ani. Chiar și așa, majoritatea turiștilor aleg Transilvania, care este casa lui Dracula și, în același timp, a Prințului Charles.

”Este ultimul loc din europa care are peisaje care au existat și în secolul al 18-lea, dar și în perioada medievală. Probabil de aceea Prințul Charles este fascinat”, a spus John Akeroyd, un naturalist care l-a acompaniat pe fiul Reginei Elisabeta în călătoriile sale în România

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

40 de visuri împlinite în 5 zile. Oamenii care înalță case și construiesc demnități
Banii cu care cumperi normalitatea. Ce poți face cu 5.000 de lei într-un sat măcinat de sărăcie
Cu 9.000 de dolari și-a clădit locuința visurilor sale. Casa-dom: ingenioasă și gata în 6 săptămâni